View Single Post
Staro 18.04.2010., 13:50   #96
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Moji su lončići poslagani još prije 2g kad sam upisivao PDS po bolonji. Bez brige.

6000 eura ti košta moj specijalistički postdiplomski studij,period. Pa sumnjaš da znam koliko sam što platio? Ili to samo preispituješ..

On donosi titulu mr.spec., a mene kao osobu koja će u budućnosti tražiti s takvim čim posao zanima razlika u kategorizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u odnosu na magistra znanosti po starom,i magistra struke po novom..

Ništa čudno ni krivo nisam rekao,osim što imamo tri magistra,niotkud, što vidiš i sam,da imamo tri,kako sam ti i naveo. Bio sam na burzi 9mj. sa titulom dipl.oec. i našao sam posao,dok mnogi moji prijatelji koji su po bolonji završili 3g i dobili titule prvostupnika još uvijek nisu uspjeli pronaći posao. Ne ulazim sad u priče o globalnim ekonomskim krizama,i porastu nezaposlenosti pa se rok traženja produljio,nego govorim o ljudima koji su odbijeni na temelju diplome koju posjeduju,odnosno čitaj - da su dipl.oec. po starom,dobili bi posao,a pošto su prvostupnici,nisu primljeni.

Pisao sam dosta ovdje o tome pred koju stranicu,sa linkovima.

Tako ti je i sa magistrima sada. Imaš tri vrste magistara na radno mjesto koje zahtjeva magisterij iz sad razgovaramo - ekonomije. Kojeg ćeš zaposliti ?

1. Starog,mr.sc.
2. Novog, mr.struke
3. Mješanog sa specijalističkim PDS-om,mr.spec.

Nije to baš tako lako kako si ti to predstavljaš,da "onaj tko takvog želi zaposliti da zna što to znači",ja bi te tu ispravio,on zna što traži,ali ne zna kako se to zove,i kad mu ovaj dođe sa mr.struke,opet slijede blijedoliki pogledi jer odnos nije kod mnogih poslodavaca kvalitetno definiran između ta tri naziva i njihove težine.

Uopće nije poanta da nekoga boli,ili ne boli,što se ne zove po Bolonji mr.struke. Problem je još uvijek u fazi razvoja,jer mnogi poslodavci prije zapošljavaju dipl.oec,kako sam ti rekao,imaš i link na stranicama koje su prije bile,nego mr.struke i prvostupnike. A pitam ja tebe,što će se dogoditi za 2,3,5 godina,kada će svi natječaji izlaziti da se traže mr.struke odnosno diplome po Bolonji,a javlja im se stara ekipa sa dipl.oec. titulama?

Ti sugeriraš da će se to riješiti za 200-300kn? Izravnanjem titula?! Iz njihovog hira što ih to boli? Vjeruj ti meni sistem nije tako glup,i ne možeš ga u toj fazi zahebati. Sad je to još dobro,jer ne funkcionira kako spada. A kad počne,stari će imati problema,kako i novi sada imaju. Ista stvar,budeš vidio.

Ako se to riješi sa prepisivanjem diplome za parsto kuna,reži me. U cijeloj priči lončiće mogu poslagati jedino ECTS bodovi,jer su nazivi i titule komatozni,odnosno > da se radna mjesta traže na principu određenog broja ECTS bodova koja nose i 3g prvostupnika,i 3+2 mr.struke,i 4+1 kako sam ja recimo,da se napravi sistematizacija. Osobno,mislim da smo miljama daleko od toga.
thedream je offline   Reply With Quote