View Single Post
Staro 18.04.2010., 12:52   #93
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
magistar znanosti je onaj ko je magistrirao po starom, a mi bolonjci cemo sa 5 zavrsenih godina bit magistri struke. valjda...
Dosta konfuzno,čak i za mene priznajem. Dakle imamo magistra znanosti po starom programu,odnosno osobe koja je završila 4g VSS po starom programu,odnosno diplomirala i zatim upisala PDS da bi postala mr.sc.

Onda imamo vas,bolonjce,čistunce,koji ste 3+2 da bi postali magistri struke.

I onda,imamo mixtape,odnosno mene,koji je diplomirao 4g VSS po starom programu,i upisao PDS po bolonji,da bi postao magistar specijalist za.. to već što sam upisao.

Vrlo konfuzno,čak i u smislu vrednovanja,koje je,da se tako izrazim,jače od kojega,ni sam više ne znam.

Ispada da su prvi,najstariji,uzalud upisivali magisterij,kad su ga mogli dobiti džabe studiranjem po bolonji da su se rodili 10g kasnije,dok recimo ovi moji, ispada također da su istresli 6 000 eura zaqrc,jer odnos magistar specijalist i magistar struke ne vjerujem da je u poslovnom svijetu još uvijek kod nas definiran,pri tome mislim na zavod za zapošljavanje i natječaje za posao.

Uglavnom,žešća debilana,ako mene pitate.

Najgore od svega,po sistematizaciji sa EU,što su onda ljudi koji su diplomirali primjerice ekonomiju,moji kolege i kolegice,po starom programu, a nemaju para da upišu 6 000 eura harački PDS da bi se uskladili sa EU i da bi im se titula priznala vani?

Hoćete odgovor..može. Oni su govnu brat. Jer u EU ne postoji više diplomirani ekonomist kao titula,već se sve usklađuje s Bolonjom. Čitaj = fale im 2 semestra sa PDS-a da bi postali mr.spec. i to se plaća 6 000 eura na mom dragom faksu,ili im fali da su završili po bolonji i postali odmah 3+2 mr.struke. Izravnanje koliko je meni poznato,postoji i naravno - fino se naplaćuje.

Užas,užas i užas. Dobro po stare je zbilja jedino to što smo mi toliko zaostali,da se još nismo pri zapošljavanju uskladili sa EU,pa lakše nalaze posao stari dipl.oec.,nego primjerice prvostupnici i slični magistri struka,po novome. Blažena je nekad i zaostalost. Pa tako izađe natječaj za radno mjesto pripravnika u računovodstvu recimo,potrebna je VSS,diplomirani ekonomist po mogućnosti. I onda ove sa bolonje blijedo gledaju tamo kad se jave.
thedream je offline   Reply With Quote