View Single Post
Staro 18.04.2010., 02:39   #9
GodsKiller
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
ja isto dugo razmišljam o toj kombinaciji,odnosno da mi lcd tv ili plasma tv bude primarni monitor za računalo jer ionako 60% vrimena otpada na igre,sad koristim crt 19" na 1600x1200 tu rezu namjerno koristim da vidim što me čeka kod full hd-a 1920x1080 što se tiče perfomansi jer je razlika točno 8%Za plasma kažu da su za lovu bolje od lcd-a ali eto da može biti zafrkano poradi statičnih slika a lcd poradi loše crne pa time slabijeg kontrasta,hebiga izgleda da nemožeš jednim udarcem dvi muve kao u doba crt-a koji su univerzalni i koliko god se ne govorilo o tome crt je i dalje bolji i od lcd i od plasme zajedno ali vrime i želje za novim čine svoje.

Šta se tiče vrime odaziva postoje dvi vrse odaziv matrice response time i ukupno kašnjenje signala poradi obrade input lag,u tom pogledu odaziv matrice kod plasme je 100 puta brži nego kod najbrže matrice lcd-a,šta se tiče input lag odaziva to ovis od modela do modela ali je u prosijeku 40ms,ustvari kod plasme mi je jedino problem ta statična slika ali kod novih je teško postići burn in trajno zapečenje slike,samo ostaje djelomično koje se vrimenom ukloni image retention ali niko ne garantira da ako se dobar dio vrimena koristi statična slika koja izaziva image retention da taj image može lako postati burn in.

Najbolja rezolucija za tu svrhu kod lcd-a bi bila 32" jer kod većih pixeli postaju krupniji pa se te neke nepravilnosti mogu lakše uočiti.

Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA
GodsKiller je offline   Reply With Quote