View Single Post
Staro 18.04.2010., 00:43   #60
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Evo slika slikano sa svim i svačim, blic i bez blica. Ono bitno se vidi iako slike nisu kvalitetne.
Koristio sam clone mode za crt i onda mu malo suzio sliku po vertikali jer je naravno monitor 4:3 pa je sve izduženo.
Kuteve nisam slikao jer zbilja nema smisla, kut je jednostavno takav da iz one pozicije gdje dođe do neke
promjene slike, čovjek nikad ne sjedi ni za kakvim monitorom ili televizorom.

......
.....
.....

Prva slika u drugom redu, ( ona sa kockama ) ljepo pokazuje taj famozni rub koji je kod mene izgleda ok te se vidi curenje žute u tragovima doslovce, uglavnom
što se tog curenja žute tiče treba doslovce znat naći podlogu na kojoj će se to vidljivo vidjeti, mislim da je svima onda jasno kako se to NE vidi nigdje u normalnoj upotrebi.

Čitljivost texta, internet +5
Gledanje slika, općenito boje +5
Gledanje filmova za dana ili sa laganim svijetlom u sobi -5
Gledanje filmova u mrklom mraku 4
Igre, ne igram se

Svijetlo treba pozicionirati da baca na monitor ali ne da je preblizu.
Kako sam panel nema onaj glossy odsjaj, dobro upija svijetlost i daje crnoj onaj "štih" kakav je na crt monitoru, za dana i
pod dobro pozicioniranim svjetlom jedva se vidi razlika u reprodukciji crne spram crta. Koristim štednu "tež" 15w spiralnu.

Ako gledam u mrklom mraku, mogu ja sliku posvijetlit ali onda su oni rubovi napadno presvijetli iako se da naviknit,
nije to baš tako izraženo koliko sam ja općenito kritički nastrojen prema lcd tehnologiji.
Bilo kako bilo, za te pare nema boljega a sumnjam da će i skoro bit. Ušteda od 300-500kn spram nekog TN-ca je po meni suluda.
stuc je offline   Reply With Quote