Citiraj:
Autor huzo
e i sad cu ti reci kako sam ja to nekad imao spojeno!imao sam auto pojacalo koje sam spojio na napajanje od kompa i iz receivera taj sub preout spojio na to pojacalo i pojacalo na sub i to je sviralo naravno... ionako sam muziku slusao sa kompa tako da mi je ionako bio komp ualjen stalno...
|
Ovako ja sad imam spojeno. Focalov 30A1 (12") u BR kutiji koju sam sam napravio, Magnat Ultra 2000 pojačalo (120W) i PC napajanje Smartbox 550W mislim.
Isto imam TX-SR304E i sve radi super, zvuk kvalitetan, jak i po potrebi glasan.
Sad je ne znam koji su tvoji zahtjevi, potrebe i mogućnosti ali ja sam recimo za to zadovoljstvo dao oko 300kn za daske za kutiju (izrezane već, 25mm MDF), 250kn za PSU, 550kn za pojačalo i 500kn za sub (njega sam polovnog kupio).
Detaljnije
ovdje
Ako nisi jako zahtjevan onda bi ti jeftiniji aktivni subovi bili ok, ja iskreno ne bih išao na ništa ispod 8". Pogledaj malo po forumima (CICE npr.) pa vidi ima li u tržnici šta što bi te zanimalo, zna se naći dobrih stvari za malo para.
Ili kao te uhvatila volja za samogradnjom onda neki pristojan driver i napraviš kutiju koja paše tom subu. Preporučam Focal, Hertz, DLS i sl. subove za auto jer su kvalitetni, ne jako kričavi i mogu pošteno da odsviraju, IMHO davati pare za kućne drivere (koliko sam ja vidio kad sam se raspitivao šta bi meni bilo najbolje za performanse iste nekom car subu moraš dati bar 30% više para, naravno , isključimo punokrvne HiFi subove iz ovoga) nije isplativo ako ne ciljaš na HiFi ili nešto blizu.
I btw, spajanje pasivnog suba direkt na kanale recivera je po meni svetogrđe, a vi sad kako hoćete. Reciver nit ima snage da pošteno potjera sub nit može dobro rezati frekve bez vanjske aktivne skretnice na kanalima jer nisu namjenjeni za to.