View Single Post
Staro 16.04.2010., 20:36   #286
bojler
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Meni je danas u ulazu osvanula obavijest o uvodjenju optike od strane T-coma i tablica stanara sa rubrikom za potpis tj. davanje suglasnosti. Zna li itko u kojoj je fazi to uopce i sto tocno nude, posto je obavijest dosta stura?
Sudeći prema obavijesti, tvoj ulaz je tek u fazi akvizicije (tako to zovu u HT-u). Znači sada predstavnik stanara treba okupiti stanare da se suglase oko toga da se u ulazu uopće mogu izvoditi radovi (ako je malo drskiji može potpisati papire bez suglasnosti ). Nakon toga dolazi ekipa bauštelaca manje ili više vještih u instalacijskim radovima, stavljaju kanalice i povlače kablove do ispred vrata svakog stana. Odrađuje se splajsanje u glavnom privodnom ormariću i na etažnim ormarićima. HT izvodi kontrolu i mjerenje.
Mi smo odrađivali ulaz sa 15 do 20 stanova za cca 5 dana (2 čovjeka instalacije, jedan spajanje). Nakon toga smo izvjesili popis stanara, dobiven od HT-a, koji nam se trebaju javiti za izvođenje instalacije unutar stana(postojeći korisnici HT-a). Kada se to odradi dolazi HT-ov čovjek (u OS to ne određuju vanjski partneri) i prebacuje opremu na optiku.
Prošle godine nam je trebalo od potpisivanja suglasnosti do završetka instalacije u stanu prvog stanara (koji nam se javio) oko mjesec dana.

Kao što sam prije naveo to je tako bilo prošle godine. Sada je sve nešto stalo tako da ne znam da li će tako biti i u budućnosti. Kako je u ZG pojma nemam, ali mislim da se radi isto na razini države.

Što se tiče suglasnosti, potakni ljude u ulazu da to potpišu, jer ih ništa ne košta osim što će istrpiti par dana buke. Nisam neki HT pristaša, ali poklonjenom konju se ne gleda u zube.
bojler je offline   Reply With Quote