View Single Post
Staro 16.04.2010., 13:11   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Muke pri encodiranju filmica za Yt

Sinoć sam od 2h ujutro pa do 5 pokušavao encodirat 9 video isječaka u nešto šta bi Youtube primio, a da bude HD kvaliteta i nikako...
Probao sam sigurno nekih 10-ak programa i sa svakim je bio neki problem, ili nisu radili, ili bi output bio bez slike, desinhroniziran, itd.
Da ne duljim, čini mi se da jedini program koji mi radi je Adobe Premiere CS4, ali taj je kompliciran i ne znam ga koristit pa bih molio vaše savjete.

Radi se o tome da imam 9 filmića (gameplay sniman sa Fraps-om). Svaki filmić ima 3,9gb i traje otprilike 4:30-5 min (ne znam zašto ih on tako sjecka). Rezolucije su 960x600, 30fps, bitrate 207360kbps, avi format.
Ono što ja želim je uploadat to na Youtube u HD kvaliteti, ali bi ih prvo trebalo joinat, ali onda tu počima probleme radit Yt jer clip ne smije biti preko 10min i 2gb. To pokušavam postići sa Adobe Premierom ali me ne ide...

Znači trebalo bi ih encodirat u 1280x720 rezoluciju (ali da ne iskrivi sliku nego da doda onu crninu, ova rezolucija mora biti ako će ga Yt prihvatiti kao HD 720p). Ovdje sam našao neka uputstva ali su nedovoljna s obzirom na moje nepoznavanje Adobea...

Kako da to napravim? Ili znate neki jednostavniji program koji to sve može?
Neo-ST je offline   Reply With Quote