Ok, operacija uspjela pacijent umro bi mogao biti naslov ove teme ali nadam se da ce se pacijent probuditi a ne otegniti.
Naime, neki dan sam kupio procesor AMD Phenom 9550 za AM2+ maticne ploce a kako ja imam GA-MA770-DS3 (rev. 1.0) a na stranici od Gigabyte pise da ga podrzava odlucio sam ga kupiti umjesto mjenjanja svih komponenti.
Danas sam ga ugradio, proc je sjeo bez vecih problema, jedino mi se cinilo da utor za proc nije bas kakav bi trebao biti jer sam imao dojam kao da se procesor ''klacka'' dok ga nisam stegnio. Stavio sam pastu i hladnjak, prikopco sve i upalio ga i nista se ne dogadja, ekran pokaze da je spojen sa grafickom ali se nista ne dize, hladnjaci svi rade i svi se vrte a kada se komp jednom pokrene ne moze se vise ugasit, cak ni na tipku za paljenje, ni nakon duzeg drzanja, bio sam prisiljen ugasiti komp iza na prekidacu napajanja.
Polako ludim jer neznam u cemu je problem, nadam se da nisam nesto zafrknio, nije mi jasno zasto ne radi. Nekako mi problem vuce na maticnu ili procesor, ali nisam siguran. Komp ne ispusta nikakve zvukove pistanja ili nesto drugo.
Probao sam reset biosa, takodjer nema efekta, htio sam izvaditi bateriju biosa ali nazalost nece van

, nasao sma jumper pa sam clr cmos uspio izvest.