View Single Post
Staro 15.04.2010., 16:31   #11
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
Koristim WinMO telefone više od tri godine i dok sam u početku bio oduševljen, sada ga ne bih nikome preporučio. WinMo je jednostavno nakupina smeća sklepana u telefon. Apsolutno neergonomičan user interface, stravično spor hardware, stravični bugovi itd. HD2 sigurno popravlja dosta sa svojim kapacitivnim ekranom i brzim procesorom. Sense UI također daje određenu intuitivnost u telefon ali vrlo brzo (ali stvarno vrlo brzo) se nakon klikanja nekih stvari nađeš u klasičnom WinMo interfaceu i onda sve skupa pada u vodu.
Jedina prednost WinMo-a je apsolutno zastrašujuća količina softwarea koji je napisan za taj OS ali nakon nekog vremena shvatiš da je to potpuno nebitna stvar jer sve što ti treba je sinhronizacija maila i kontakata, SMS, telefon i GPS. A osim toga, velika većina tog softwarea je napisana da se koristi sa stylusom. Good luck with that on HD2. Čak i kada imaš WinMo 6.5, jedan dio UIa nije finger friendly...

Trenutni koristim Xperiu i makar je to po papirima poprilično moćan WinMo telefon, zapravo je smeće. Da nije službeni, već bi ga zafitiljio u zid u više nego par navrata. Prvom prilikom kada ću biti u mogućnosti promijeniti telefon, uzimam iPhone. Žao mi je samo što to prije nisam napravio...
Znači...s jednog smeća na još veće ?...ja isto imam iPhone i stvarno je ko kamen...potpuno beskoristan ako si ovisnik o multimediji i inim "ljepotama"...osim izrade,sve ostalo je na granici polu-upotrebljivosti..sad mi stoji u ladici i čekam prvu dobru priliku i nekog naivca da ga "utopim" za lijepu svoticu...

Citiraj:
Čak i kada imaš WinMo 6.5, jedan dio UIa nije finger friendly...
ne bih se baš složio....ne postoji uređaj na svijetu koji je kompletno finger friendly,nije ni iphone,jer imam veće prste pa neću ni spominjati muku kod SMS-a...Finger friendly su stari mobiteli sa fizičkom tipkovnicom.Oni su upravo savršeni za "finger friendly usere" !

Citiraj:
A osim toga, velika većina tog softwarea je napisana da se koristi sa stylusom.
ni to nije točno....u stvari,tendencije u zadnje vrijeme pokazuju da što su veći ekrani,da se ČAK radi i na izbacivanju stylusa kao potpuno nepotrebnog.

Citiraj:
Apsolutno neergonomičan user interface, stravično spor hardware, stravični bugovi itd.
...ne bih se ni s tim složio,

no nema veze...koliko ljudi,toliko i ukusa....Sa službenom verzijom WinMobile 7-ice ne postoji više WIN platforma kao takva.Kernel HTC-a je WIN, no sa zadnjom inačicom SenseUI uskoro postaje punokrvni operativni sustav i o tome već naveliko svjesno "cure" informacije na XDA.

Osim toga...naš kolega nije rekao za ŠTO će mu služiti mobitel? Ako je samo za par poziva i tu i tam pokoji SMS..dosta mu je i običan mobitel i nek bježi od Samsunga i LG-ja jer oni rade mikrovalne..a od tehnologije koja ostane,sklepaju lijep dizajn i naprave "telefon"...

tin. je offline   Reply With Quote