View Single Post
Staro 15.04.2010., 15:27   #10
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Koristim WinMO telefone više od tri godine i dok sam u početku bio oduševljen, sada ga ne bih nikome preporučio. WinMo je jednostavno nakupina smeća sklepana u telefon. Apsolutno neergonomičan user interface, stravično spor hardware, stravični bugovi itd. HD2 sigurno popravlja dosta sa svojim kapacitivnim ekranom i brzim procesorom. Sense UI također daje određenu intuitivnost u telefon ali vrlo brzo (ali stvarno vrlo brzo) se nakon klikanja nekih stvari nađeš u klasičnom WinMo interfaceu i onda sve skupa pada u vodu.
Jedina prednost WinMo-a je apsolutno zastrašujuća količina softwarea koji je napisan za taj OS ali nakon nekog vremena shvatiš da je to potpuno nebitna stvar jer sve što ti treba je sinhronizacija maila i kontakata, SMS, telefon i GPS. A osim toga, velika većina tog softwarea je napisana da se koristi sa stylusom. Good luck with that on HD2. Čak i kada imaš WinMo 6.5, jedan dio UIa nije finger friendly...

Trenutni koristim Xperiu i makar je to po papirima poprilično moćan WinMo telefon, zapravo je smeće. Da nije službeni, već bi ga zafitiljio u zid u više nego par navrata. Prvom prilikom kada ću biti u mogućnosti promijeniti telefon, uzimam iPhone. Žao mi je samo što to prije nisam napravio...