Nisam spavo 30-et i nešt sati, kad sam krenio spavat došo poštar sa monitorom
Dok ne stigne digitalac ovak na brzinu nakon 10 sati buljenja/uspoređivanja sa 2 crt-a.., zaključak sljedeći:
1. Oštrina i jasnoća slova do yaya.
2. Nema neravnog ruba nigdje ni pod razno, mjerio pomičnom mjerkom rubove.
3. Nema "mrtvaca".
4. Ne vidim nikakvo izbijanje pozadinskog svijetla, možda nešto kako kakva sjenka ako gledam film sa crnim rubom no nisam siguran.
5. Definitivno je ravnomjerno osvetljen svugdje.
6. Koja budala izmisli touch kontrole !??? Jel postoji software s kojim bi mogao mrdat po menu ?
7. Sa bojama sam se malo napatio jer nikako nisam mogao dobit određeni ton sive, sa crnom je više manje ok kako sam na TN-u vidio na čeg to liči.
8. Kutevi su fantastični, nisam ni vidio bolje kuteve na LCD-u od ovog što sad gledam, bezbrižno se mogu gnjezdit u fotelji a ne sjedit ko kip.
9. Deafultne/tvorničke postavke su mnogo nabrijane, emte nisam spavo i sve me zabljesnulo kad ga upalih.
10. Postolje ok.., općenito system dizanja/spuštanja/zakretanja mi se sviđa, moglo bi biti masivnije ali dobro je.
11. Kablova došlo more sa njim, garancija 3 godine.
Moram se naspavat da vidim kako će sad to bit kada se oči odmore.
Postavke svijetla, kontrasta itd...
Brightness: 38
Contrast: 60
Gamma: 2.2
Color Temp 6500K User:
R: 40
G: 50
B: 55
Ovakve postavke kod mene daju savršeni brightness i contrast calibration one trake od bijelog do crnog
da se svaki onaj kvadratić vidi pa čak i zadnji no jedva naspram crt-a a i dobio sam ispravan ton sive.
Jasno mi je da kalibrator to odradi najbolje no većina je usera pali i vozi tak da ono što si "očima poštimam" - tako će bit.
Najviše nedostataka napram crt-a sam primjetio u reprodukciji HD filmova, iako su boje općenito malkoc "živahnije" i bolje neke tamne
scene doslovce izgledaju crno ko ugalj tj. manje je tih tamnih prijelaza od crne prema sivoj, ništa strašno, vjerojatno nebi ni uočoio
odmah od prve da nisam paralerno puštao film i na crt-u, kad sam ugasio crt nisam to više ni zamjećivao dok recimo na TN-u to odmah upada u oči.
Budem pofotkao rubove, kuteve no ona izbijanja žute i neravan rub ja ne vidim kod sebe a možd sam već i ćorav od ne spavanja....