Sam da kažem par stvari koje sam primjetio.
Od 2. il 3. patcha dx10 daje bolji fps nego prije, čak bi se usudio i reći više od dx9, pa bi bilo dobro da isprobate ako ste na dx9.
Zvuk može spustiti par fps-a, pa ako nemate zbilja super slušalice, najbolje stavit na najnižu kvalitetu (headphones < hifi < war tapes < home cinema, war tapes su više za ugođaj pošto se lošije čuju igraču bitne stvari)
renderaheadlimit u settings.ini! Ako imate slabiji procesor (ne C2Q, ja imam E6850 @3.6) bolje staviti na 0, znatni porast fps-a.
Brightness obavzeno smanjiti na recimo 0.5, kako nebi osljepili na pustinjskim mapama.
HBAO preporučam ugasiti pošto jede previše fps-a za ne tako krasne efekte.
Bloom daje prekrasno sunce u pozadini, što bi ja isto isključio (u settings.ini) pošto mi ništa ne znači u pucačini, da dobije se koji fps pri gledanju u nebo.
Razlike među opcijama u igrici, pošto neke dosta fps-a jedu (bar što se tiće dx10):
Razlika između low i medium/high level of detail je primjetna, ali na objektima koji nisu ključni gameru u pucačini (biljke i komadiči na podu). S tim da je razlika med i high puno manja nego low i med. Preporučio bi medium pošto su na low drveća u daljini 2d teksture (ko u duke nukem 3D-u XD)
Razlika između high i low texture quality je neznatna, i vidi se samo kad napravite screenshot vojnika i zurite u 2 slike (na high je tkanina malo savijena i izgleda malčice realnije). Teško da će čovjek primjetiti u žaru borbe, tako da to odma na low stavite.
Effect detail - Kada se metak odbije od metala, na low su bijeložute iskre, a na high žutkaste i malo zakrivljene. Nekim oružjima je ljepša vatra koja izlazi iz cijevi. Dim od eksplozije je isto malo veći, ali to samo smeta. U zimskim mapama se na podu vidi vjetrič koji otpuhuje snjeg. Preporučam na low.
AA - na 1920 rez sitne promjene, na nižima ima svoju svrhu. Bolje povisit res neg povečavat AA.
AF - na rezolucijama 1650 nadalje nikakav efekt, ispod jedva jedvice da se primjeti.