Citiraj:
Originally posted by E.T.
(koja je u vecini igra neprimjetna ).........I ponavljam razlika u igrama je vidljiva ako stavis neki kvalitetniji CRT do svog LCD-a(ovisi i koji LCD model imas i koliko vrijeme odaziva pixela doticni ima) i ides usporedivat inace ne primjetis.
|
Ako stavis bilokoji CRT sa refreshom od 100 Hz, pokrenes neku FPS igru, primjeti se bez je_emti. Razlika ogromna. Nije slika na LCDu losa, dapace, super je to... Al' moje iskustvo (imam savrsen vid) pokazuje da bi se preporodio svaki put kad bi preso sa LCDa na CRT u igrama, isto kao sto bi se u npr. Wordu preporodio kad bi preso sa CRT-a na LCD
Citiraj:
Ostale prednosti su: ekonomicniji je trosi do 10 puta manje el. energije nego CRT na istoj dijagonali,idealna geometrija slike(nijedan CRT nema potpuno ravni ekran),ekran se ne iscrtava non stop pa manje umara oci i ima "stabilniju" sliku,trajniji je, a ako si ekoloski osvijesten -manje stabla je potrebo za njegovu izradu i ista puno manje zagaduje okolis te je potrbno manje vode potrositi za izradu LCD-a,dizajn,manje zauzece prostora. Dakle jedino bolja definicija boja-crne pogotovo,cijena i taj ghosting drze jos CRT na zivotu.
|
Postoje CRTi sa potpuno ravnim ekranom, valjda si mislio da nijedan nema savrsenu geometriju, sto je istina. Vecina tvojih tvrdnji o prednostima LCDa stoji. Drugo je to sto meni velika vecina njih nis ne znaci. Boli me taki za dizajn, manje zauzece prostora, ekologiju, trosenje struje... To je vazno hipijima

. Meni je najvaznija najbolja slika za najmanje para.