Citiraj:
Autor robi959
Evo došlo vrijeme da malo dodam Gb u svoje kućište pa me zanima koji bi bio dobar disk do 400 kn,važna mi je brzina i tišina!
Trenutno imam Seagate 7200 16 mb 320 gb i mogu reći to je buka nenormalna nekad! U idleu se stalno čuje u njemu tik,tik svakih 5 sekundi,disk je takav od kada sam ga kupio,brz je i sve,al u igrama i učitavanjima zna stvarno biti glasan jako glasan! Dok kod mojih prijatelja koji imaju WD i Hitachi nečuju se ništa!
Pa me zanima koji između ova dva:
Samsung
WD
|
Samsung F3 500GB ti je strašno brz disk i totalno nečujan. malo troši i još se manje grije. Ima samo jednu ploču i usprkos 16MB cache buffera, disk je strašan. za sistemca vrhunski. neki vele da je to Samsung i da je tempirana bomba, ja nemam problema sa time. Ja imam F3 od 1TB, nisam ga do sada čuo
WD 500GB Blue nije toliko brz koliko je ovaj, ima 2 ploče, ali je isto praktički nečujan, tako da se neš zaje... ni sa jednim ni sa drugim.
također uzmi o obzir Seagate 7200.12 500GB. imao sam ga, isto jako tih i jako brz disk, kao i ovaj F3 Samsung.
no, ako se možeš rastegnut još 50-tak kn, onda definitivno zemi WD 640GB Blue iliti WD6400AAKS.