Citiraj:
Originally posted by zwer
Ako je tebi to super, odlicno. Ja recimo uzivam radeci u windowsima na LCDu, no cim upalim bilokakvu fps igru pozelim svoj 19" LG (ili frendov 22" Samsung ) CRT. To je samo stvar navike kod tebe. Prilagodio si se tromoj slici u igrama, al' se dam kladit da bi zinuo kad bi vidio istu igru na 19/21" kvalitetnom CRTu sa 100 Hz refreshom. Da ne govorim o tome da su LCDi zakucani u jednu te istu rezoluciju...
Takodjer, nije mi jasno koja je poanta u dizajnu? Osim vece cijene za ljepse dizajnirani monitor ja ne vidim nikakve prednosti... ergo, dizajn je bullshit. Osobno bi radije imao najruzniji monitor na svijetu sa vrhunskom slikom nego super-posh-fancy dizajnerski sa osrednjom.
|
Slazem se u nekim stvarima s tobom no prihvati da je to tvoje misljenje kao sta je i ono koje si ti citirao bilo samo moje misljenje i vjerojatno bi treca osoba imala potpuno drugacije misljenje.
Meni osobno ne znaci nista ta brza slika (koja je u vecini igra neprimjetna )kao sta mi ni u igrama nista ne predstavlja neka ultra grafika(jos igram Civilization i Fallout2) a za rad u windowsima, officu i surfanje(na sta potosim najvise vremena) mi je puno ugodniji od CRT-a. Dakle puno ovisi i za sta monitor koristis

. I ponavljam razlika u igrama je vidljiva ako stavis neki kvalitetniji CRT do svog LCD-a(ovisi i koji LCD model imas i koliko vrijeme odaziva pixela doticni ima) i ides usporedivat inace ne primjetis.
Sta se tice rezolucije nevidim neki problem namjestis na jednu i miran si. Ako imas slabiji komp onda nemas ni novca za 17"LCD pa nece ti smetat previsoka nativna rezolucija.
Ostale prednosti su: ekonomicniji je trosi do 10 puta manje el. energije nego CRT na istoj dijagonali,idealna geometrija slike(nijedan CRT nema potpuno ravni ekran),ekran se ne iscrtava non stop pa manje umara oci i ima "stabilniju" sliku,trajniji je, a ako si ekoloski osvijesten -manje stabla je potrebo za njegovu izradu i ista puno manje zagaduje okolis te je potrbno manje vode potrositi za izradu LCD-a,dizajn,manje zauzece prostora. Dakle jedino bolja definicija boja-crne pogotovo,cijena i taj ghosting drze jos CRT na zivotu.