Citiraj:
Autor Joke
Pa imas li onda ukljucenu opciju da ti zapisuje logove kad je "system failure" (odnosno restarta se)?
Baci oko tu ista je stvar i na w7, opcija (write an event to the system log)..
|
Jep.
System Failure
EDiT : Da stavim Small Memory Dump (256 kb) umjesto Kernel Memory Dump,te promijenim Dump file u "%SystemRoot%\minidump" iz "%SystemRoot%\MEMORY.DMP"
??
Write An Event To The System Log - kvačica
Automatically Restart - kvačica
Write Debugging Information -
Kernel Memory Dump
Dump file - %SystemRoot%\MEMORY.DMP (
samo,čudna stvar je što meni memory.dmp datoteke uopće nije bilo pod "Windows" :S,poslao mi je frend tu datoteku sinoć,koju je napravio nekim toolom za crash)
Overwrite any existing file - kvačica
Ono što mene straši je to što mi uopće ne izbaci BSOD,već se slika u igri samo zamrzne,zvuk se li zapetlja u loop,ili nastavi dalje,pa stane,ili skroz prekine,a slika i dalje stoji.Tastatura uopće ne reagira,ne mogu čak ni num lock isključiti tada.Da m izbaci BSOD,vidio bih s kojom datotekom je povezan crash,te bih vidio onaj kod po kojem bih mogao zaključiti što se događa zapravo.Ovi Event logovi baš i ne daju puno na znanje,osim da se Windoz pokušao sam oporaviti,što mu naravno u 99 % slučajeva ne uspije.Kažem,taj problem vučem već dugo,ali se nije pojavljivao par mjeseci i prije se događao kada bih stavio nešto veće na download,pa ono,tokom downloada (negdje na polovici),bi jednostavno prestao reagirati,a slika i sve ostalo normalno.No,što god bih kliknuo,on bi rekao da ne može otvoriti iz nekih moronskih razloga.Npr. probaš otvoriti mozillu kad je Windoz u stanju critical crasha i frajer kaže kao da ne može pronaći datoteku,možda je pomjerena ili obrisana.
@ tor - Slažem se,vidio sam i ja masu puta po netu ljude sa ovim EventID 41 errorom,zato sam probao neke solucije (poput disableanja Ati drivera za zvuk,system restore,sfc/scannow,chkdsk,chkdsk /r /f,itd.)
Citiraj:
Jedino što je zajedničko u svim slučajevima - u pitanju su malo starije platforme; Socket 939, prve serije AM2/775 čipsetova itd. Vjerojatno su driver u igri, no kako ih debugirati - izgleda da je od slučaja do slučaja.
|
Da.Izgleda da Win7 i nema baš podršku za sav mogući hardware kako kažu iz Microsofta.Čak sam razmišljao da probam obrisati drivere od grafičke,pa da stavim one koji su došli uz grafu na cd-u,ali ne znam kako će to pomoć,stresnuo sam grafu Furmarkom,prošla je.AtiTool - prošla je.Zavrtio 3dMark - prošla je.Napravio benchmarking u Furmarku,sve uredno prošla,max temp 54 C°,a Arctic Cooling radi posao i u GPU-Z,te Ati OverDrive i HWMonitor uredno su prikazali kako brzo spušta temperaturu natrag na 35 C°.Jedino što bih od hardwarea izdvojio je napajanje koje nije Bog zna što,ali iskreno ne znam.Vrtio sam sve igre normalno ovih dana,radio sa raznoraznim aplikacijama od Photoshopa do Maya-e i radilo je normalno,a od jučer Winsi poludili skroz kada sam instalirao Fallout 3 (igrao normalno nekih pola sata,izašao jer mi je dosadilo),otišao prozujati netom,te nakon nekih cca 6-7 sati upalio Bad Company 2 u želji da zaigram multiplejer i ono,odigram nekoliko minuta,slika zamrzne,zvuk u loop i sve prestane reagirati.Obrisah Fallout 3 (u nadi da će pomoći,reko možda je instalirao neki driver,ili nešto,pa se kolje sa drugim driverima,ili je možda single datoteka u pitanju),napravio system restore.Upalim Bad Company 2,igrao nekih 7 minuta,opet isto - slika freeze,zvuk u loop,ništa ne reagira.Jedino kada sam isključio Automatically Restart opciju,onda mi je tokom igre umjesto da zamrzne sliku pozadina bila crna.Jednostavno mi ne da da ga shebem da mi pokaže BSOD,tako da vidim o čemu je zapravo riječ.Minidumpove ne znam zašto,ali nije spremao (vrlo vjerojatno jer mi u sistemu nije bilo memory.dmp ,nemam blage veze zašto ga nije bilo u root driectory-u),tako da sam bzvz pokretao WinDbg,niti vam mogu okačiti minidump fajl,da vidite o čemu se radi.Kažem,frend mi je poslao memory.dmp koji je izazvao toolom za crash,stavio sam ga u root,otišao u registry provjeriti da li je opcija za sejvanje minidumpova enable-ana i je,value je 2 (kernel memory dump).Danas ću pokrenuti neku igru opet,izazvati critical error i vidjeti da li će mi spremiti minidump,pa ću ga probati debugat i pročitati,ali ću ga svakako staviti ovdje da možete provjeriti o čemu se radi.
Nemam više ideja i hvala svima na odgovorima.
LP,M.