View Single Post
Staro 10.04.2010., 12:43   #31
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ne znam kakav je Panasonic, ali probao sam Canon 5D MKII u video modu koji je dvostruko skuplji od tog Panasonica i mogu reći da je nespretan kao kamera.

Kao prvo, držanje foticha dok nešto snimaš je u najmanju ruku čudno. Osim toga kamere bešumno zoomiraju. Fotići zuje ili šume kad vrte objektiv čak i sa najskupljim i najboljim objektivima. Također, kamere još uvijek dosta inteligentnije prepoznaju scenu i prilagođavaju se tome nego SLR fotichi. Pogotovo prepoznavanje lica i fokusiranje prema licima.
Iako 5D ima kvalitetan video, GH1 ima bolje rješen jer ima objektiv koji može autofokusirati (nečujno) dok se snima, ima potpunu kontrolu blende, ISO i ekspozicije pri snimanju videa, eksterni jack za mikrofon, tako da ti jedino ostaje zoomirati

Da, nije možda tako user friendly kao dedicated camcorder, ali je daleko moćniji, a ovi camcorderi od 1000+ dolara su više-manje obični jeftinjaci sa HD videom.

Da ne govorim kako na GH1 uz adapter možeš prišarafit BILO KOJI objektiv (zbog registra od samo 18mm) i mogućnosti takvog videa su nebrojene - tele sa 500mm (1000mm efl) zrcalnim objektivima, macro, širokokutno snimanje sa jeftinim manualnim fish modelima, snimanje u gotovom mraku sa f0.95 modelima itd...