View Single Post
Staro 09.04.2010., 21:57   #1
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
(riješeno) Windows 7 x64 Kernel-Power Error

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 9.4.2010. 21:41:52
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: ManHunt1986-PC
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-04-09T19:41:52.345215400Z" />
<EventRecordID>58552</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>ManHunt1986-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Napravio sam sfc/scannow i chkdsk.Otišao pod device manager i disableao ATi High Definition Audio Device (nekima je pomoglo,ja ga ne koristim uopće,pa eto - disable.).Tamo sam isto tako pregledao da nema nekih kvačica ili uskličnika,nema baš ništa.Išao sam redom i gledao sve,kaže Win da sve uredno radi.Uninstalirao sam ATi drivere putem Control Panel-a,zatim otišao u safe mod i obrisao ih sve pomoću Driver Cleaner-a (Pro),stavio ponovno 10.3 za moju grafičku.Isključio sam računalo,zvukao kabl iz utičnice na čak 40 sekundi,vratio,upalio,napravio ponovno chkdsk - ništa.Reko sve radi,oke.Upalim CoD 4,zavrti,odradim uredno misiju.Reko idem izaći van,pokrenuti ponovno da vidim što će se dogoditi.Upalim,pokrenem,loada misiju,misija počne i opet se isto dogodi.Jebeni EventID 41 i critical error.

Citiraj:
Nešto se kolje u sistemu,a mene zanima što.Heh.Sad je evo (nakon 4. critical errora i freeza,te restarta) javio da pokušava instalirati novi device,lol?
Nakon toga kaže da device nije prepoznat,te da je instalacija failed.Radilo se o USB sticku uštekanom u jedan od portova.Sada sam ga izvukao iz porta i ne usudim se ništa probati.Možda je do toga?
Pisalo je da nije prepoznat i nešto kao malfunctioning,ovo i ono,ali sada opet radi.Ne znam što da napravim,više ni sam nisam pametan.Sry na dugom postu,ali sam trenutno totalno sjeban,pošto mi se to dogodi čim zavrtm neku igru,a mogu uredno raditi sve ostalo na računalu,gledati flmove,surfati,igrati se u Photoshopu,etc.
Zanimljiva stvar je to što mi se isti error prije događao,ali kada sam znao downloadati veće fajlove sa neta i samo tad.Sada odjednom počne čim zavrtim neku igricu.
Uglavnom,čak sam uninstalirao Fallout 3 (u nadi da će to pomoći,jer brijem da se neki driveri kolju) koji sam danas instalirao.

Tnx in advance,LP,M.

EDIT:

HiNT:
Upravo sam zavrtio 3DMark i sve je prošlo bez ikakvih problema.

Ideje?

EDIT:

Evo zavrtio sam i Furmark pola sata,te AtiTool i scan na artifakte,sve radi normalno.Grafička je stara dva dana,pa uz sve ove testove,isključio bih neki hardverski problem.Brinulo me da nije neki failure na grafičkoj kartici,ali izgleda da nije čim je bez frke preživjela Furmark.
Dakle,ostajem pri tome da se driveri kolju,ali koji?!
Ideje?
Vrlo rado bih vam postao minidump fajl,ali nemam pojma jel uopće sprema minidump fajlove,te kako ih očitati,itd.
Tražio sam pod C:/Windows/minidump i tamo ima samo tri datoteke i to malo starije (cca mjesec-dva).Očito basterd ne sprema minidumpove,ili sam ja to (a zaboravio sam) isključio radi uštede mjesta na hdd-u.Mislim da bi netko iskusniji mogao očitati iz priloženog koda iznad o čemu se zapravo radi.Ako hoćete,okačiti ću xml verziju.
-->
Komp iz liste sa lijeve strane ispod nicka.Ne znam što se događa.Da se citiram iz Bad Company 2 topica:

Citiraj:
Poluditi ću,apsolutno.U zadnjih 45 minuta tokom igranja,ili uopće browsanja servera mi freeza i zvuk ide onako u loop,te moram manualno resetirat komp.Event viewer kaže sljedeće:

Critical error,last hour : 3 ()

EventID:41,Source: Kernel-Power,Log:System
9.4.2010 19:50:45,9.4.2010 19:58:11,9.4.2010 20:33:10

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

******** li ti Win7 i sve krvavo Microsoftovo.Sve radi,radi,radi i onda odjednom počne jest govna.Bože dragi.
Citiraj:
Tako je i meni bilo sve do sada.Sada sam probao rendom igru CoD4 i tokom loadinga misije se isto dogodi kao sa BFBC2.Slika freeza,zvuk loopa,pa kao ubrza i nestane,slika ostane ili bude onako siva pozadina.
Nešto se kolje u sistemu,a mene zanima što.Heh.Sad je evo (nakon 4. critical errora i freeza,te restarta) javio da pokušava instalirati novi device,lol?
Nakon toga kaže da device nije prepoznat,te da je instalacija failed.Radilo se o USB sticku uštekanom u jedan od portova.Sada sam ga izvukao iz porta i ne usudim se ništa probati.Možda je do toga? Ide mi na jetru Win7 majke mi,zbuggan je k'o i BFBC2.
Pošto,drivere sam uninstalirao kroz cpanel,pa u safe modu očistio driver cleanerom i stavio sve novo,testirao,grafička radi uredno.I evo dok browsam web,sve kul,čim krenem nešto igrati odmah taj error odjednom.Jebem im mater i EventID 41.Vidim po google-u da masa ljudi ima taj problem sa tim EventID brojem.Jao.Sry zbog spama.
Ne znam,zbilja,nadam se Vašoj pomoći.Sve je radilo sasvim uredno,do danas.Naime,probao sam pokrenuti Bad Company 2,igrao sam neko kraće vrijeme,slika je freezala,zvuk otišao u loop (ono,beskonačna petlja jednog zvuka od 2-3 sekunde koji se ponavlja) i tu je sve stalo - ništa osim manualnog restarta nije funkcioniralo,od Win tipke,ALT+F4,Ctrl-Alt-Del,Alt+TAB,čak ni tipkovnica nije reagirala uopće,skužio sam kasnije jer nisam mogao isključiti Num Lock.
Event Viewer kaže:

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 9.4.2010. 21:41:52
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: ManHunt1986-PC
Description:
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-04-09T19:41:52.345215400Z" />
<EventRecordID>58552</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>ManHunt1986-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Napravio sam sfc/scannow i chkdsk.Otišao pod device manager i disableao ATi High Definition Audio Device (nekima je pomoglo,ja ga ne koristim uopće,pa eto - disable.).Tamo sam isto tako pregledao da nema nekih kvačica ili uskličnika,nema baš ništa.Išao sam redom i gledao sve,kaže Win da sve uredno radi.Uninstalirao sam ATi drivere putem Control Panel-a,zatim otišao u safe mod i obrisao ih sve pomoću Driver Cleaner-a (Pro),stavio ponovno 10.3 za moju grafičku.Isključio sam računalo,zvukao kabl iz utičnice na čak 40 sekundi,vratio,upalio,napravio ponovno chkdsk - ništa.Reko sve radi,oke.Upalim CoD 4,zavrti,odradim uredno misiju.Reko idem izaći van,pokrenuti ponovno da vidim što će se dogoditi.Upalim,pokrenem,loada misiju,misija počne i opet se isto dogodi.Jebeni EventID 41 i critical error.

Citiraj:
Nakon toga kaže da device nije prepoznat,te da je instalacija failed.Radilo se o USB sticku uštekanom u jedan od portova.Sada sam ga izvukao iz porta i ne usudim se ništa probati.Možda je do toga?
Pisalo je da nije prepoznat i nešto kao malfunctioning,ovo i ono,ali sada opet radi.Ne znam što da napravim,više ni sam nisam pametan.Sry na dugom postu,ali sam trenutno totalno sjeban,pošto mi se to dogodi čim zavrtm neku igru,a mogu uredno raditi sve ostalo na računalu,gledati flmove,surfati,igrati se u Photoshopu,etc.
Zanimljiva stvar je to što mi se isti error prije događao,ali kada sam znao downloadati veće fajlove sa neta i samo tad.Sada odjednom počne čim zavrtim neku igricu.
Uglavnom,čak sam uninstalirao Fallout 3 (u nadi da će to pomoći,jer brijem da se neki driveri kolju) koji sam danas instalirao.

Tnx in advance,LP,M.

EDIT:

HiNT:
Upravo sam zavrtio 3DMark i sve je prošlo bez ikakvih problema.

Ideje?

EDIT:

Evo zavrtio sam i Furmark pola sata,te AtiTool i scan na artifakte,sve radi normalno.Grafička je stara dva dana,pa uz sve ove testove,isključio bih neki hardverski problem.Brinulo me da nije neki failure na grafičkoj kartici,ali izgleda da nije čim je bez frke preživjela Furmark.
Dakle,ostajem pri tome da se driveri kolju,ali koji?!
Ideje?
Vrlo rado bih vam postao minidump fajl,ali nemam pojma jel uopće sprema minidump fajlove,te kako ih očitati,itd.
Tražio sam pod C:/Windows/minidump i tamo ima samo tri datoteke i to malo starije (cca mjesec-dva).Očito basterd ne sprema minidumpove,ili sam ja to (a zaboravio sam) isključio radi uštede mjesta na hdd-u.Mislim da bi netko iskusniji mogao očitati iz priloženog koda iznad o čemu se zapravo radi.Ako hoćete,okačiti ću xml verziju.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.04.2010. u 10:36. Razlog: spajanje postova
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote