Citiraj:
Autor borisko
zasad nebih okrivio nikoga od uprstream providera, nego čisto način na koji ovaj media player kešira video jer mi u firefoxu i chromeu šteka, a u iexploreru se čini kao da radi normalno.
|
Nije do browsera 1000%. Barem kod mene nije. Probao sam sve koji postoje i u svima se dešava isto.
Ako mi na istom browseru na 1 wirelessu(t-com) radi 100% dobro a kada se spojim na moj Metronet wireless ne radi dobro, kako onda može biti stvar u browseru?
Ovaj problem je stvaran i postoji i ponavljam već po stoti puta da se problem nalazi kod providera. Najvjerojatnije kod providera više razine jer pate skoro svi lokalni provideri(Osim T-coma koliko sam imao prilike vidjeti), ali opet samo neke konekcije i neke stranice.
Ovo sam ja istestirao i mogu tvrditi sa 100% sigurnošću da problem nije kod krajnjeg korisnika, a niti u routeru(firmware, firewall ili bilo što drugo).
Problem je što većina ljudi kada vidi taj simptom pomisli da je server preopterećen ili da im nešto ne valja sa flash playerom, a ISP-i šute jer im nije u interesu da ih se gnjavi. Očito ima veze s njihovim zakupljivanjem bandwitha kod velikih ISP-ova, ili nešto slično.
Ovaj Gle.to je najbanalniji primjer s kojim ćete bez dvojbe vidjeti da li i vaša veza pati od toga, ali ima i drugih stranica kod kojih se to manifestira kroz presporo otvaranje stranice za tu brzinu koju imate.
Stranica je nakraju učita pa ni ne posumnjate da nešto nije u redu jer mislite da je server preopterećen.
Jedna od tih stranica je i nemexia.com koja se na Metronetu otvara 6 gladnih godina neovisno kada ju pokušate otvoriti.
U isto vrijeme na T-comu se otvori uvijek za 3 sekunde.
Sada kada bi ja znao nešto više o spajanju lokalnih ISP-ova na ove velike internacionalne, onda bi možda i mogao naći uzrok tome.