View Single Post
Staro 09.04.2010., 17:30   #25
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
HD555 mod

Evo, ja napravio i zbwu mod i cable mod! Dosta zajebancije s kablovima, posebice zbog toga sto sam ja htio da ostanu "single wire" slusalice.

Prvo otvorio slusalice, skinuo damping spuzvu, pa krenuo rastavljat plastiku, tj. wire mesh.

Zatim kljestima skinuo plasticni mesh.

I malo obradio dremelom.

Onda mi je puklo, kad su vec rastavljene, idem prelemit zice. Ideja je bila da se zamijene postojece tanke zice zbog nejednake duljine sa zicama iz kabla. To da se smanji nebalans koji se desava zbog nejadnakog dolaska "signala" na pojedini driver. Slusalice sam rastavio na proste faktore. Odmah sam i prerezao kabel i odvojio zasebno zice. Crvena i crna su desni kanal, bijela i plava su lijevi. Crna i plava su nule.

Onaj dio koji ide na glavu, nosac, ili kako vec, ima metalnu osovinu kroz koju se provlace zice. Dosta je mala rupa pa sam se bojao da nece ici dvije zice kroz to, al srecom prosle su. Taj gornji dio se mora do kraja rastavit i na zalost mora se skidat i spuzvica jer su 2 mala sarafica ispod nje. Originalno slusalice imaju jedan dosta tanki dvozilni kabel koji ide sa lijeve do desne slusalice, a ja sam sad morao provuci dvije zasebne zice. Dosta zajebancije s tim dok nisam dobio kako sam zamislio. Kabel da se ne izvlaci van iz slusalice sam presavinuo i osigurao plasticnom vezicom.

Trebalo je jos samo zalemit zice i sastavit slusalice. Markerom sam obojao magnet da se toliko ne istice kroz mesh.

Uz ovaj gore mod se naravno dobije oko pola metra kraci kabel. Da idem ponovo radit mod, sad bi napravio kako vecina ljudi radi. Kupi se cetverozilni kabel sa 2x2 zicama. Jedan dio na jednu slusalicu, drugi na drugu. Desna se naravno tad mora busit. Zaleme se zice za driver i konektor i gotova stvar. Ne dobiju se "single sided" sluske, al puno je jednostavnije za dovrsit. Jos mozda to i ja napravim kad nabavim bolji kabel.

U odnosu na zvuk, sto se tice basa, nema nikakvih dobitaka. Slusalice zvuce "čišće", to je valjda zbog nedostatka "time smearinga" jer nema vise tolike refleksije srednjih i visokih. Zbog toga su mozda malo izgubile na toplini zvuka, al i onako je to u tom rasponu bio "muffled sound" pa neka ga nema. Moram malo vise slusat raznih izvora zvuka da prosudim.
Rain Man je offline   Reply With Quote