View Single Post
Staro 08.04.2010., 23:02   #12
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ne govoriti napamet.

Z-2300 imaju bolji subwoofer. Z-Cinema imaju bolje satelite.

Ako želiš da soba grmi u igrama, onda je Z-2300 bolji. Za bilo što drugo bi radije preporučio Z-Cinema, pogotovo za muziku. Ja sam imao Z-2300 i relativno brzo ih prodao, upravo jer su sateliti loši.

Ako si navikao na hi-fi, onda nemoj uzeti ništa od ovoga, jer to su plastične kutijice koje nemaju puno veze s kvalitetnom reprodukcijom zvuka. Ako pak ne patiš na kvalitetnu muziku, onda ti je Z-Cinema po meni izbor.
Nekako sam dojma,da je upariti sub od Z2300 sa satelitima od Cineme,da bi to vrlo lijepo sviralo. Iako ne dijelim tvoju kritiku da su sateliti "loši", jer me u klasi ispod ili oko 1 000kn od hifiste - izraz "loš" uvijek samo dobro nasmije.

Kao da zaboravlja o kojoj se klasi spikera radi,pomalo i simpatično,i neizbježan dio teksta,ako si navikao na hi-fi,ovo će ti biti smeće.

Rekao bih,da može složiti Hi-Fi za 1 000kn,onda ovo "smeće" ne bi svojim okama ni nudio u napast,a kamoli ušima. Tako da je bezpredmetno govoriti o "lošim" satelitima,ili da nešto nema veze sa kvalitetnom reprodukcijom. Stvari treba staviti u svoj rang,kako spajanja i izvedbe,tako i cijene. Uzmeš li u obzir da će ih po svim silama prilika spojiti na onboard i to analogno, cijela priča dobija još smiješniju notu.

Osobno mislim da mu se daleko najviše isplati izgoniti neki lijepi i očuvani Z2300 komplet za 700tinjak kuna,i da ni u kom slučaju krcanje preko 1300 za Z Cinemu tada nije opravdano,ali to sam samo ja. S tim,da polovne Cineme baš i nema,a polovnih a očuvanih Z2300 ipak ima.

Moj glas tako ide očuvanom,a polovnom Z2300 setu. Možda ovom prodavaču spustiti 100,150kn pa razmisliti,novi,neraspakirani.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logi...-oglas-1108377

Autoru teme također savjetujem,iako će mnoge to nasmijati,i ovaj Divoom,XForce-1 model. Čista kopija što Z5500 što Z2300 dizajnom,sa dalekog istoka,odnedavno su i kod mene doma podstanari,i sviraju odlično za taj novac. Govorimo o 280kn,da se razumijemo. Svakako,ako misliš slušati medin savjet i graditi si Hi-Fi,razmisli o 280kn ulaganju,svira odlično za onboard zvučnu,i malo pomalo štedi sastrane za nešto iz Hi-Fi domene.

http://www.divoom.com/X1.htm

Za Realtek 883,888 i 889A koji se obično nalazi na matičnima,kao i Via,i šta ja znam koji još,ADi Soundmax i slične zvučne,ovaj Divoom je plafon isplativosti. Razmisli,280kn,ponavljam.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 08.04.2010. u 23:13.
thedream je offline   Reply With Quote