Citiraj:
Autor Alfa_R
Tocno to, znaci ako si kupio u recimo vipu ovo sto si naveo se odnosi na vip, a ne na servis.
AKo si kupio u trgovini koja je udaljena od tebe xx km, ili u drugom gradu, ne odgovaraju oni za transport do njih.
|
Teoretski, prema građanskom pravu (zakon o obveznim odnosima) odgovaraju. Čak i ako nepiše u jamstevnom (garantnom) listu postoje određene pretpostavke (materijalni nedostatak stvari - nekih 7-8 razloga) po kojima odgovaraju općenito samo bi trebalo utužit

.
Tako da ćeš to istjerati nikad. Mislim da je jedina šansa sa svim sličnim sranjima zaprijetiti sa tužnom pričom koja će biti objavljena u Potrošačkom kodu.
Ja sam prije tjedan dana kupio usb hub u svijet medija i pošto volim čitati pročitao ja i jamstveni list. Uglavnom šema je da oni pišu totalne gluposti (op.a. kao za što sve ne odgovaraju) i od nekih 10 razloga valjda 5-6 nestoji prema ZOOu ali jebiga 99% ljudi nezna a preostalom 1% se neda istjerivat neku pravdu za 100kn.
Možda da smo u malo normalnijoj državi sa inspekcijama koje rade svoj posao slična sranja se ne bi događala.