ovak decica i gospoda u poodmaklim godinicama, ozenjeni, prizenjeni, nadobudni, pivopije i svi ostali...
kakti v.d. direktora svemira kad su piffe u pitanju ( tu ide nekakaf zajebantski smajli) ja glasam za redom po kategorijama:
Svijetla domaca:
1. Pan / Izzy - lagano i pitko
2. Žuja - po meni bolja od Karlovačkog koje je gorče
3. Zlatni Medo / pšenično zimi - za relativno ok pare ok pivo mada nikad im ne odleži do kraja pa drugi dan bude kak da si kamenje papal
Tamna domaća:
1. Velebitsko - ovo je the pivo svih tamnih piva na našem tržištu što se omjera kvaliteta/cijena tiče
2. Tomislav - second best za dlakicu, fino slatko i bogatog okusa
3. Crna kraljica iz Mede iz istog razloga ko i svijetlo 3 , te Črni golf, pivo koje sam pil u Koprivnici točeno u pivnici u centru
Strana svijetla:
1. Češki Bud - o njemu već i legende kruže
2. Harp - iz St. James pivovare... Guinness, Killkeny su dobra referenca za njega
3. Becks - life beckons...
Litovel - češko je, jeftino, svijetlo, lagano i pitko
Tamna strana:
1. Newcastle brown ale - nije sasvim crno, nesto manjeg postotka alc. i prakticne ambalaze
Bulldog strong ale - slicno newcastleu samo tamnije i punijeg okusa, nesto jace
Murphy's Irish Stout - neopisivo dobro... boca moze posluzit za izradu nocne lampe... (isprobano)
2. Erdinger dunkel - tamno pšenično pivo, Erdinger inače je jedno od dražih mi piva
3. La trappe trippel - fantazija uz sireve, slatkastog okusa, puno i uz dosta % alc.
Specijalna piva:
1. Bellevue Kriek - voćno pivo
2. Biker beer - osječka pivovara, kombinacija piva i limunade, slatko i idealno za zenske koje ne vole pivo
3. Tsingtao beer - rižino pivo... više navedeno kao kuriozitet...
Sva ova piva dobavljiva su u nas, da ne bi ko mislio drugač... evo ja vam još dam par linkića interesantnih o pivu i oko njega, pa si spogledajte...
btw tražim entuzijasta za proizvodnju domaće pive... ak neko ima hmelja, ječma, ili grunt de bi se to zasijalo na PM...
Link 1
Link 2
Ž. Š. O.