View Single Post
Staro 01.12.2004., 01:40   #51
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
ovak decica i gospoda u poodmaklim godinicama, ozenjeni, prizenjeni, nadobudni, pivopije i svi ostali...

kakti v.d. direktora svemira kad su piffe u pitanju ( tu ide nekakaf zajebantski smajli) ja glasam za redom po kategorijama:

Svijetla domaca:

1. Pan / Izzy - lagano i pitko

2. Žuja - po meni bolja od Karlovačkog koje je gorče

3. Zlatni Medo / pšenično zimi - za relativno ok pare ok pivo mada nikad im ne odleži do kraja pa drugi dan bude kak da si kamenje papal

Tamna domaća:

1. Velebitsko - ovo je the pivo svih tamnih piva na našem tržištu što se omjera kvaliteta/cijena tiče

2. Tomislav - second best za dlakicu, fino slatko i bogatog okusa

3. Crna kraljica iz Mede iz istog razloga ko i svijetlo 3 , te Črni golf, pivo koje sam pil u Koprivnici točeno u pivnici u centru

Strana svijetla:

1. Češki Bud - o njemu već i legende kruže

2. Harp - iz St. James pivovare... Guinness, Killkeny su dobra referenca za njega

3. Becks - life beckons...

Litovel - češko je, jeftino, svijetlo, lagano i pitko

Tamna strana:

1. Newcastle brown ale - nije sasvim crno, nesto manjeg postotka alc. i prakticne ambalaze

Bulldog strong ale - slicno newcastleu samo tamnije i punijeg okusa, nesto jace

Murphy's Irish Stout - neopisivo dobro... boca moze posluzit za izradu nocne lampe... (isprobano)

2. Erdinger dunkel - tamno pšenično pivo, Erdinger inače je jedno od dražih mi piva

3. La trappe trippel - fantazija uz sireve, slatkastog okusa, puno i uz dosta % alc.

Specijalna piva:

1. Bellevue Kriek - voćno pivo

2. Biker beer - osječka pivovara, kombinacija piva i limunade, slatko i idealno za zenske koje ne vole pivo

3. Tsingtao beer - rižino pivo... više navedeno kao kuriozitet...

Sva ova piva dobavljiva su u nas, da ne bi ko mislio drugač... evo ja vam još dam par linkića interesantnih o pivu i oko njega, pa si spogledajte...

btw tražim entuzijasta za proizvodnju domaće pive... ak neko ima hmelja, ječma, ili grunt de bi se to zasijalo na PM...

Link 1

Link 2

Ž. Š. O.