View Single Post
Staro 08.04.2010., 12:26   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
(riješeno) Komp ne boota

imam ogroman problem (naravno uvijek se desi uoči ispita), a to je da komp ne boota.
nisam bio doma tjedan dana, i prošli tjedan sam ga fino ugasio i ištekao iz struje. danas ukopčam produžetak nazad (znači sve je bilo ištekano, monitor, komp, sva periferija, routeri...) i komp ne boota. dođe do log on-a , i kad ukucam password zablokira. ištekao sam sve usb-ove i sve ostalo i pustio samo tastaturu, opet isto. bootam safe mode, prođe i mogu radit. rebootam normalno, ovaj put je zapelo na bootanju, nije ni stigao do log on-a.
bootam opet safe mod, i ne prolazi, automatski mi se restarta nakon par sekundi. resetiram bios, bootam opet safe mode, i ne prolazi. normalan mod se sad restarta čim se pojave oni leteći prozorčići (windows 7 koristim).
spojio sam disk preko sata-usb adaptera na laptop i disk je uredno prošao check disk, svi podaci su gore, particije na broju.
vratio sam disk opet u komp, ubacio win 7 dvd i probao repair, ali automatic repair ne napravi ništa (cannot automaticaly repair windows), a system restore ne radi jer je vidi instalaciju windowsa niti hard disk, iako je kod bios post-a disk vidljiv.
blue screen ne izbaci nikakav detaljan error, već samo niz hex brojeva.
već sam lagano nervozan, jer mi prosječno treba 15 sati da instalaciju windowsa dovedem u stanje kakvo mi treba za rad, a toliko ne mogu gubit jer moram učit. sad se snalazim nekako na netbooku na kojega sam prekopirao sve skripte i dokumente. postoji li neki način da nabrzake osposobim komp?

edit:
hex brojevi su:
0x0000007B (0x80786b58, 0xc0000034,0x00000000)

edit2: po netu piše da je to error za inacesible boot device, ali prošli tjedan sam uredno ugasio komp, šta se moglo desit u međuvremenu ako je bio ugašen, i to iz struje???
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote