View Single Post
Staro 08.04.2010., 08:03   #44
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Petar_M Pregled postova
Ne znam. Morat ću probat Spyder s još nekim softverom za kalibraciju...
Ako nemas strpljenja/volje/vremena pozabavit se stvarima koje sam ti opisao u prijasnjem postu...

Citiraj:
Ovako, nakon kalibriranja 5 monitora (Eizo S2000, LG W2220P, 2x BenQ FP241W, Dell UltraSharp 1908FP) nisam nimalo oduševljen priloženim softverom
jer nacin koristenja Spydera je bio isti, pa time i rezultati...

Onda mozes eventualno probati softver koji ima veliku reputaciju medju korisnicima : ColorEyes

Poznati su po tome sto jako blisko suradjuju sa svim poznatim proizvodjacima kalibratora i vecim monitorskim imenima. Tokom godina imali su custom pakete u kojima su im prosli gotovo svi poznati kalibratori. Trenutno su ipak na Spyder3-ci zbog sve veceg broja klijenata koji koriste wide gamut monitore. Imas besplatni Demo koji mozes skinuti i koji nestrpljive moze jako zadovoljiti rezultatima.

Citiraj:
ima problema u situaciji kada su dva monitora spojena na računalo,
To je sad opet potpuno druga prica. Ne spominjes graficku karticu, koji OS koristis i jesi li uopce (nadam se da jesi) upoznat sa OS stranom price i koristenjem Dual-ICC profile za punokrvno kalibriranje dual monitora?

Sa Matroxom me ta prica nije okrznula tako da se nisam previse nikad zamarao. Ali sa ATI-em sam koristio : BC i prije.

Cisto u slucaju da ti nije poznato o cemu pricam.

Mac je takodjer neokrznut spomenutom pricom a moram priznati da nisam pratio detalja kod Viste i 7-mice.
Visage je offline   Reply With Quote