View Single Post
Staro 07.04.2010., 23:59   #118
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Citiraj:
Autor zbuzanic27 Pregled postova
Nazalost nisi u pravu. Instaliramo AV firmama i preporucujemo Aviru i Avast. Nod32 ne prepozna nista. Pogledaj malo nezavisne review-e pa ce ti biti jasno. Nod ima vrlo dobar marketing. Neko vrijeme smo probali i F-secure koji je odlican po detekciji, ali je softver teški bloatware i zna sam sebe skršit pa smo odustali od poluproizvoda. Avast je za po doma više nego dovoljan, a k tome je i besplatan i nije "težak" niti ne "davi" korisnika.
Ne nego ocito nemamo ista iskustva, a Avast nisam dugo ljudima instalirao jer zadnja iskustva nisu bila dobra. Moguce da su novije verzije bolje. Kaspersky jos imam na drugom kompu. Stojim pri tome da mi nije nasao nista sto nije nasao i NOD osim ako tebi upozorenje kako je win security center iskljucen, kako treba napravit update i zakrpat neke programe zbog sigurnosnih propusta (mogu update i sam naci na netu) nisu virusi.

Koristim Outpost Firewall vec 8 godina ( mozda i vise), a NOD (placena verzija) isto tu negdje. Povremeno sam vrtio uz to Spybot S&D, a sad Malwarebytes' Anti-Malware. NOD i Outpost su uspjesno blokirali sve, nisam "rusio" windowse, nisam imao usporavanje, nisu se nepozeljni programi naseljavali u tray, iskakali itd.
Uglavnom zadnji virus koji sam imao na svom kompu je bio davne 2000. ili 2001. kad mjesec-dva nisam imao nikakvu zastitu pa sam povukao s newsa neku glupost, nebitno. Znaci pamet u glavu i vecina AV rjesenja uz dobar FW je u redu.

Na masu kompova kod drugih sam cistio viruse, crve, trojance i sl. gluposti. Ekipa je imala Avast, AVG, Sophos, NOD, McAfee, BitDefender i sl. i opet bi pokupili svasta. Zasto? Najgori virus je korisnik.

Ja kad nekome instaliram OS stavim zasad Aviru, nije super, ali nije ni los. Moguce da se Avast popravio, ali i Avira sljaka i ono upozorenje za free verziju se da iskljucit.

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--

Zadnje izmijenjeno od: Raven_1. 08.04.2010. u 00:10.
Raven_1 je offline   Reply With Quote