Citiraj:
Autor zbuzanic27
Nazalost nisi u pravu. Instaliramo AV firmama i preporucujemo Aviru i Avast. Nod32 ne prepozna nista. Pogledaj malo nezavisne review-e pa ce ti biti jasno. Nod ima vrlo dobar marketing. Neko vrijeme smo probali i F-secure koji je odlican po detekciji, ali je softver teški bloatware i zna sam sebe skršit pa smo odustali od poluproizvoda. Avast je za po doma više nego dovoljan, a k tome je i besplatan i nije "težak" niti ne "davi" korisnika.
|
Ne nego ocito nemamo ista iskustva, a Avast nisam dugo ljudima instalirao jer zadnja iskustva nisu bila dobra. Moguce da su novije verzije bolje. Kaspersky jos imam na drugom kompu. Stojim pri tome da mi nije nasao nista sto nije nasao i NOD osim ako tebi upozorenje kako je win security center iskljucen, kako treba napravit update i zakrpat neke programe zbog sigurnosnih propusta (mogu update i sam naci na netu) nisu virusi.
Koristim Outpost Firewall vec 8 godina ( mozda i vise), a NOD (placena verzija) isto tu negdje. Povremeno sam vrtio uz to Spybot S&D, a sad Malwarebytes' Anti-Malware. NOD i Outpost su uspjesno blokirali sve, nisam "rusio" windowse, nisam imao usporavanje, nisu se nepozeljni programi naseljavali u tray, iskakali itd.
Uglavnom zadnji virus koji sam imao na svom kompu je bio davne 2000. ili 2001. kad mjesec-dva nisam imao nikakvu zastitu pa sam povukao s newsa neku glupost, nebitno. Znaci pamet u glavu i vecina AV rjesenja uz dobar FW je u redu.
Na masu kompova kod drugih sam cistio viruse, crve, trojance i sl. gluposti. Ekipa je imala Avast, AVG, Sophos, NOD, McAfee, BitDefender i sl. i opet bi pokupili svasta. Zasto?
Najgori virus je korisnik.
Ja kad nekome instaliram OS stavim zasad Aviru, nije super, ali nije ni los. Moguce da se Avast popravio, ali i Avira sljaka i ono upozorenje za free verziju se da iskljucit.