Ne znam. Morat ću probat Spyder s još nekim softverom za kalibraciju kako bi donio pošten sud.
Ovako, nakon kalibriranja 5 monitora (Eizo S2000, LG W2220P, 2x BenQ FP241W, Dell UltraSharp 1908FP) nisam nimalo oduševljen priloženim softverom: zahtjeva restart računala nakon update-a (koji btw nije automatiziran !), ima problema u situaciji kada su dva monitora spojena na računalo, pogrešno kalibrira sRGB(!), te redovno jede tonove na dnu ljestvice prilikom kalibracije (osim u slučaju dotičnog LGa).
Ovom popisu moram dodat i neobične rezultate mjerenja svjetloće crne kod monitora s VA matricom: naime, IPS (LG W2220P) i TN monitori (Dell UltraSharp 1908FP) koje sam testirao su sasvim neočekivano ispali tamnji od svojih skupljih VA konkurenata pri istoj svjetloći bijele, gdje je izmjereni kontrast VA matrica bio iznenađujućih niskih 400-450:1. U slučaju LGa i Eizo-a koje sam stavio jednog pored drugog, moje oči su tvrdile sasvim drukčije. Kako su na kraju dana ipak oči one koje nastavljaju gledat u monitor, skloniji sam njihovoj interpretaciji na štetu Spydera.
Eto, to su moje 2 lipe.