View Single Post
Staro 07.04.2010., 17:25   #17
LuxZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Možda su ti oksidirali konektori u VGA kabelu... to zna biti slučaj. Meni je pomoglo sa starim Eizotom dva-tri puta u 10-ak godina koliko sam ga imao.
Ovaj monitor je već bio star... ~10 godina

Citiraj:
ako misliš uzeti monitor, moja topla preporuka je bilo koji samo da nema TN matricu. Filmovi izgledaju na njima zrnato i fotke imaju ružne bojame pogotovo u gradijentima jer ti monitori nisu u stanju prikazati 16.7m boja (specifikcije svima lažu). Osim toga, imaju jako loše kuteve gledanja, pogotovo vertikalne.
Od svega ovog jedino je istina ovo za vertikalni kut gledanja.. Ne znam di si ti gledao monitore, ali moj nit ima problema sa "zrnatom" slikom niti s gradijentima..

Citiraj:
Izbor ti pada na PVA ili IPS. PVA ima bolju oštrinu i kut gledanja, ali i često ghosting u filmovima. IPS ima bolju definiciju slike te je puno bolji u filmovima. naravno, tu govorimo o monitorima 3-7 soma kuna. preko toga nema pravila, sve ovisi o monitoru.
Čovjeku koji gleda monitore od cca 1.500 kn ti preporučaš ove od 3-7.000 .. Mislim da nemamo kaj dalje pričati

Citiraj:
Strpi se dok HP ne izbaci ZR seriju monitora. Brijem da ti će ti to biti best-buy. Imaš i thread već o njemu.
Kaj, isto best buy od 7.000?

Citiraj:
Autor Qtype Pregled postova
hvala još jednom... radim uglavnom na istoj visini tijekom dana, ali navečer ču onda definitivno morat namještat monitor kad budem gledao filmove... ali to i sad već radim s svojim laptopom... tako da ništa novog

meni je isto najbitnije da nakon dugog vremena gledanja me ne peku oči, jer sam ih skoro izgubio već na svom 15.6'' ekranu od laptopa...
Ne, tu nema nikakvih problema.. Stvarno visim na kompu jako puno, pogotovo vikendom, i nisam do sad nijednom imao problema sa umornim očima od kad sam kupio ovaj monitor.

Citiraj:
sve u svemu, koliko novaca toliko i muzike... a meni je to taman što mi treba sad...
još pored toga će mi služiti i kao telka tako da je svakako isplativo za ono što meni treba...
Tak je, isto ko i meni.. Komp + telka, sve na jednom ekranu, a stvarno malo love.. Ja bih čak rekao da za te novce dobiješ i više muzike nego ćeš dati novaca

Citiraj:
znači, odluka je pala... sutra ga naručujem pa ču ga i sam uskoro isprobat
Drago mi je da sam pomogao, a ti evo javi ovdje kad se malo bolje "upoznate" kakva su tvoja iskustva. Ipak je to nešto što se doživljava subjektivno.. al vjerujem da se nećeš razočarati
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
LuxZg je offline   Reply With Quote