View Single Post
Staro 07.04.2010., 17:24   #3570
erda
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
P42X20 osvrt i par pitanja

Na HDteleviziji mi nitko ne odgovara pa možda ovdje i na usenetu prođe:
Danas sam upiknuo P42X20E u Osijeku (Ekran 4.499,00kn), Prebacio u True Cinema i podesio sve po postavkama za prvih 300 sati rada. Gledam TV preko Bneta, spojen preko scarta.
Duljina gledanja je cca 2,8m, s desne strane mi se nalazi prozor. Kad je TV
iskljucen moze se covjek u njemu lijepo gledati ali moram priznati da je
dosta slicno bilo i sa starim CRT-om. Kad se TV ukljuci gotovo da se ne vidi nedostatak AR-a tako da su svi strahovi nestali glede toga i ne treba se s tim puno zamarati.
Divx s Pioneerovog DVD playera je gledljiv ali poprilicno djeluje nazubljen,
slova su pomalo mutna i nisam bas s time impresioniran. ALi zato je mkv
spojen s PC-ja putem HDMI-ja mrak!!! Ostro i bez ikakvih deformacija, gotovo isti prikaz mkv-a (X-Men.Origins.Wolverine.2009.BluRay.1080p.x264.DTS-WiKi)
je na ovoj plazmi i na Samsung 46B620 LCD-u.
SD slika preko Bneta je mrak, boje i kontrast predivni, jedva cekam da prode 300 sati pa da uzivam u punoj kvaliteti!
Problem mi je jedino spajanje preko HDMI-ja, nesto sam prckao po ATI-jevim driverima i sad dobijam dio slike na TV-u a dio na monitoru (kursor pomicem i vidim ga samo na plazmi a driver detalje vidim na monitoru) ili ponekad na plazmi vidim samo dio desktopa, bez ikona i bez ostalog, kako to najbolje podesiti?
Pitanje 1.Da li mora biti ista reza na compu (Lenovo L220X 1920*1200) i na plazmi (1280*720 60Hz)? I da li treba odabrati neku drugu frekvenciju za plazmu?
Pitanje 2. TV gledam samo preko scarta (spojeno na Bnetov DVB), kad izaberem DVB-C zasto mi nade neke programe ali ne mogu nista pokrenuti, i zasto ne moze naci ni jedan program kad stisnem DVB-T, da li to shvaca kao analogne programe jer u njega nije piknuta antena?
Pitanje 3. Da li aspect ratio treba ostaviti na auto ili nesto drugo?
Pitanje 4. Da li netko koristi CAM modul u suradnji s Bnet-om i ovom
plazmom? Da se rijesim Bnetovog daljinskog koji je smece nad smecem!
erda je offline   Reply With Quote