Bok,
Evo muči me jedna stvar,
kupio sam Chaintech Geforce 6800 (2500 KN cca) i uboo je u moju kutiju ( Athlon 2500+ 512 MB DDR 333, Soltek nForce 2 ploča , WinXP SP1 itd..) driveri Forceware 67.40 zadnji znači.
U 3DMarku 05 imam po defaultu 3300 Marka u 3DMarku 03 po defaultu 8300 Marka itd sve je to lijepo, ali kad startam HL2 i dodjem u onaj grad pa na onaj trg odma na početku gdje je u sredini trga spomenik, namjestim se tako da ga na ekranu vidim cjeloga i u gornjem desnom uglu imam max 30 fps-ova ( konzola: cl_showfps 1 ). Detalji su mi podešeni na medijum, reza na 1024, aa 4x af 8x itd.
E sada to i nebi bilo tako strašno da kod frenda koji ima potpuno identičnu kantu (potpuno znači sve isto do u komponentu), jer smo u prošlosti istovremeno kupili identične kompove u Ve-milu, znači razlika je samo što on ima Radeona 9600 Pro.Znači u istom kadru na istom trhu kod njega ima par frejmova manje (27-29 fps-ova).
Inače u 3DM05 sam skoro tri put jači od njega on ima samo 1360 Marka.
Nije mi jasno kako on brije otprilike kao i ja u HL2, a ima toliko slabiju grafičku. Znači u bilo kojem testu ja ga koljem 2,5 - 3 puta ali u HL2 smo isti.
Je moguće da je to do HL2.
Ako netko ima neka iskustva iz HL2 nek napiše.
Dakle svi mogu probati, otići na početku na onaj trg i onda do onih vrata koja propuštaju samo neke, a vi ne možete ući unutra, tamo se okrenite tako da u ekranu imate što više trga sa spomenikom u sredini i tu si očitajte framerate. Inače drugdje po igri frame rete je puno veći.
Pozdrav