Citiraj:
Autor LuxZg
U principu, u ovom trenutku je sve poboljšanje u odnosu na moj vjerni CRT koji je počeo crkavati (slika se lagano ali sigurno počela zamućivati)..
|
Možda su ti oksidirali konektori u VGA kabelu... to zna biti slučaj. Uzmi u chipoteci ili negdje Kontakt 60 sprey i pošpricaj konektore od kabela, ulaz na monitoru i izlaz na grafičkoj. Meni je pomoglo sa starim Eizotom dva-tri puta u 10-ak godina koliko sam ga imao.
Monitor je nešto što se ima po 3 do 5 ili čak više godina. A svaki dan gledaš u njega po par sati. Stoga, ako misliš uzeti monitor, moja topla preporuka je bilo koji samo da nema TN matricu. Filmovi izgledaju na njima zrnato i fotke imaju ružne bojame pogotovo u gradijentima jer ti monitori nisu u stanju prikazati 16.7m boja (specifikcije svima lažu). Osim toga, imaju jako loše kuteve gledanja, pogotovo vertikalne.
Izbor ti pada na PVA ili IPS. PVA ima bolju oštrinu i kut gledanja, ali i često ghosting u filmovima. IPS ima bolju definiciju slike te je puno bolji u filmovima. naravno, tu govorimo o monitorima 3-7 soma kuna. preko toga nema pravila, sve ovisi o monitoru.
Gledao sam i MVA monitore, ali oni mi nekako nisu ni vrit ni mimo. To je neki kompromis između PVA i IPSa, ne baš najbolji. Isto kao i e-IPS.
Strpi se dok HP ne izbaci ZR seriju monitora. Brijem da ti će ti to biti best-buy. Imaš i thread već o njemu.