View Single Post
Staro 05.04.2010., 21:58   #1
edge
Premium

edge's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Windows 7 x86 5.1 zvuk

Imam novo racunalo koje sluzi samo za multimedijalne svrhe. Na njega pokusavam spojiti Genius 5000, 5.1 zvucnike. Spomenuti zvucnici su vec prikljuceni na dvd player i rade besprijekorno u 5.1 modu. No međutim, spojeni na računalo ne rade niti u "normalnom" 2.1 modu, već se prednji desni, stražnji lijevi, centralni zvučnik, te bass skoro pa ne čuju. Dakle jedini koji rade su prednji lijevi i straznji desni zvucnik (a i on je malo tisi nego ovaj prednji lijevi).

Operativni sustav je Windows 7 proffesional 32bit (origigi da ne bi bilo zabune), a maticna ploca je Asrock H55M-LE, te ima Via 7.1ch zvuk, pa mislim da to ne bi trebalo biti prepreka?
Zvucnici su pravilno spojeni, dakle prema uputama, a i logicki po bojama, driveri su najzadnji update.ani ( i preko windowsa , a i rucno sam trazio kasnije novi Via Audio Deck ), no bez pomoći. U windowsima je postavljen 5.1 sustav, no i na testu zvucnika se cuju samo ta 2 zvucnika, dok su ostali skoro pa necujni. Probao sam ukljuciti i Speaker Fill opciju, no ni to ne pomaze. To se dešava i u svim aplikacijama, od winampa, firefoxa, media playera, raznih dvd playera, igara, svega... Rade samo PREDNJI LIJEVI i STRAZNJI DESNI zvucnik.

A sto da ja radim?

Hvala na pomoci...
edge je offline   Reply With Quote