Citiraj:
Autor Speedbreaker
Neznam koliko ti vrijedi garancija...
Nema se šta desiti vilji.
Uzmi FM, vozi se, kad te vilja krene zahebavat onda ju jednostavno odfuraj nekom ko se kuži u to(a možeš i sam ako imaš alat i ulje) i napravi servis.Servisi nisu toliko skupi kolko ja znam.
Evo možda pomogne ovaj link
|
Garancija od 2009-te kod RS-a je mislim 2 godine. Vilica može propišati na brtvama, može puknuti most, noge ako nije korištena za ono što je namjenjena.
Kod svakog otvaranja vilice se gubi garancija. Ja sam svojeg Darta otvorio jer su mi u servisu rekli da radi kako treba i da što očekujem od low end proizvoda.
Radila je sa 50% hoda, nije bila mekana i trzala je onako u radu. Gledaj da ako izgubiš garanciju da ti je zamjena oringova i ulja oko 150kn u ovlaštenom servisu. 400-500kn je veliki servis gdje se mijenjaju blazinice, ulje, brtve i slično. Dart polovni dođe oko 300kn, pa sam ja svojega otvorio na vlastitu odgovornost. Sredio ga i radio je puno puno bolje, imao sam puni hod i za low end vilicu bila je super samo se fleksala.
Sad imam doma ulje za vilice (koje je oko 80-150kn litra, a trebaš dvije gradacije, ali je meni frend nabavio po nižoj cijeni), imam alat, znam gdje se mogu kupiti brtve u Zagrebu po tipa max. 5kn komad (RS ima svoje po 120-140kn paket od oko 6 ili 8 brtvi), znam koje su dimenzije brtvi stoga servis obavljam sam. A ako pukne most ili vilica, jebiga, imao sam peh.
Citiraj:
Autor Red Dwarf
au contraire  bolje je imati bolju opremu i lošiju vilicu nego obrnuto...jer recimo deore šifteri su relativno ok i služe vrsi dok su vilice ispod 800-1000kn sve više manje isti shit...uglavnom dalo bi se razglabati o tome kako i što da sad neulazimo u detalje
|
Iz svojeg skromnog iskustva naučio sam da su šifteri najmanji problem na bajku. S druge strane, dobra vilica, kočnice i kotači su must have. Kotači da se ne pigaju svako malo, kočnice da te zaustave a vilica da upija sve što baciš pred nju.
Acera, Alivio ili Deore - samo moraš paziti kod šiftanja pod opterećenjem (prije opterećenja promijeniti brzinu, a ne tokom), no sa svime se možeš popeti na Sljeme bez problema. Pa nije da šaltaš svako malo

.