View Single Post
Staro 05.04.2010., 13:56   #7
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
ne samo ime kompa nego \\ime kompa , pazi da ne izostavis ova 2 backslasha (altgr-q).
a ip adresu vidis najlaske tak da dvaput stisnes na wireless konekciju ili iz network connections ili sa taskbara(tak kod sata) pa karticu support i tam ti pise ip adresa...
Citiraj:
Autor cropape Pregled postova
Evo sad sam u start/run-ok upisao ime drugoga laptopa i dolazi poruka:
"Windows cannot find 'Marin'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To search For a file, click the Start button, and then click Search,"
Na web stranici "whatismyIP" sam očitao svoju IP koju sam takođe upisao u start/run-ok ali opet skroz ista poruka.
Koristim AVG internet security, i vidim u rubrici firewall da je odabrana opcija Alow all ???
ajde procitaj moj post
a s whats my ip si saznao ip adresu routera, znaci vanjsku adresu preko koje router komunicira s vanjskim svijetom. tebi treba tvoja lokalna ip adresa koju je router dodjelio(ili si sam izabrao ako si stavljao staticku) svakom kompu koji je spojen na njega, preko tih adresa komuniciraju svi kompovi u mrezi s routerom i medu sobom (router ti je vjerojatno adresa 192.168.2.1 ili 192.168.1.1, a kompovi su onda 192.168.1/2.xx)

Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 05.04.2010. u 14:12.
njuskalo je offline   Reply With Quote