Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
1. ok tu se slažemo
2. opet ti šumom ,a ostali drumom.....čovjek hoće ploču za OVERCLOCK što podrazumjeva, i viši FSB (vidiš da ima 466 memoriju) što rijetko koja ploče hoće bez dizanja napona čipsetu, i "zatezanje" memorije i JEBENI PCI/AGP lock (u cijelom svom "pametnom" postu nisi naveo dali ga ova ploča ima)
da otvorim brand računola...mislim WTF opet ti na pedesetu stvar skačeš....da brand računala su namjenjena overclocku (što je čovjeku BITNO)
|
Hush, ja ne volim sumu. Ako se slazes samnom u tome da covjek zeli, kao sto je i sam rekao "Malo ga OC, nista previse", onda mu ne treba nikakav PCI/AGP lock i slicno.
Citiraj:
3.tehnološko si potkovan priznajem,ali logika ti ima smisla valjda samo tebi mislim kupi šugavu ploču za 250KN i onda utuci još 150-200KN za sata i još toliko za FW i onda još nekih npr. 500 za pristojan zvuk a ne C-Media šit
|
Ajde, uzeo je SATA hard, posipam se pepelom. U drugu ruku, mislis li da ce on ikada profitirati od dodatnih naredbi command seta, queueinga, error checkinga i podataka i komandi tj. zna li uopce sto je kupio...
Citiraj:
4.treba mu za kurčenje jer je za rad dovoljan kom na cca 1.5GHz i 256Mb rama sa onboard grafikom (osim ako nije u profi obradi videa, grafika, modeliranju...no to nije tema rasprave)
|
Treba mu za igre, da. No nije mi jasno kako ce igrati na 256MB RAMa.
Citiraj:
BIOS nepotreban??? hahahaha dobra....ti onda sigurno kad složiš komp ni boot order ne promjeniš :clap: ajde molim te
|
Nisam rekao da je nepotreban, nego da je njegova primarna funkcija (a to nije ouvrklouk) bacena u drugi plan pojavom NTnoida.
Citiraj:
5. opet ti po pedesetom....pa jebemu rekao sam da su i npr. VIA KT600/880 odličan (možda čak i bolje pošto često za manje novaca imaju i Gigabit lan i native sata itd. )
|
Kada je covjek poslao svoju konfiguraciju, sasvim mi je bilo jasno da uopce nema pojma sto kupuje, te da sam bio potpuno u pravu sto se tice ploce. Da je covjek rekao da mu treba SATA RAID za video obradu, FW za prebacivanje podataka s kamere i gigabit lan za distribuciju toga preko mreze, OK. Ali on se zeli samo igrati, i vise je popusio kupujuci pomodne stvari ala Zalman i EnFoRcE 2, na kojima je mogao ustediti oko 800 kn, onako odokativno. Jer djaba mu oboje s Everpowerom i 256MB RAMa.
Citiraj:
nije stvar u čipsetu već u proizvođaču ploča
mislim staviti ASUS i DFI u isti koš sa PC Chips , Matsonic i sličnim ispljuvcima.....
|
Sve te ploce su odlicne OEM ploce za nekoga tko nije nadri ouverklo ili ima specificne zahtijeve (ako mu tako jaaaaako treba gigabyte lan, SATA i FW). Sve ostalo za Socket A platformu je bacen novac.
Citiraj:
relevantnom uzorku??? koja količina ploča? u kojem vremenskom razdoblju??? na koji nalčin su statistički podaci obrađeni ???
|
13 komada, sve bez greske. Od toga 10 rade kao Thin Clienti. A ti?