Citiraj:
Autor Petar_M
Evo sam si i ja nabavio LG W2220P, pa ću s vama podijelit svoje prve dojmove.
|
Cestitam
Citiraj:
Autor Petar_M
Usporedbe radi, stavio sam ga pored svog dvije godine starog Eizo S2000, koji ima ugrađenu A-MVA matricu.
|
Na ovome posebno cestitam, uvijek me raduje vidjeti Eizot vlasnike
Citiraj:
Autor Petar_M
Danas sam se dokopao Spyder 3 Elite
|
Citiraj:
Autor Petar_M
Za provjeriti takvo što bi mi ipak trebao neki high-end profi kolorimetar. Naime, potrebno je uzeti 20-tak uzoraka dobro raspoređenih unutar RGB palete boja, što Spyder-ov softver ne čini automatski. No to valjda i nije za očekivati od uređaja srednje klase za ne prezahtjevne korisnike.
|
Ovdje ipak moram reagirati malom kritikom. Ne uzimaj to kao kritiku tebi, vec HR klimi interpretacije koja je lagano izmakla iz fokusa realnosti.
Spyder 3 Elite je pozicioniran upravo kao profesionalni segment fotografima i foto studijima. Te se nikako me moze nazvati srednjom klasom. Datumom je vise nego
recentan novinama i usporedbom adekvatan kompariranju za 'uvijek zelenijom travom' preko puta.
E sad bi mogao s ladje opaliti paljbu spektrofotometrijskim pustim raspravama u moru forumskih rasprava... na temu Gojko vs Danko vs senzor... i pjevati za minulim Monacom.
Xrite ima temeljitiji pristup i Hasselblad-irao je pojavu i famu naspram 'narodskijeg' ColorVisiona. Samo sve to spada u kvalitativnu sferu a ne apsolutnu kako nazalost kod nas biva, kad se previse zadubi u citanje forumskih testova bez zive prakse koristenja. To sto ce me 'strip reading' ili ista stvar drugog naziva kod konkurencije, postediti manje lupanja i odmaranja ruke... to vrlo malo veze ima s konzistentnoscu rezultata. Meni je 2-ka bila daleko zahvalnija za CRT-e i cinjenica je da vecina novih modela, ne donosi neke urnebesne novine (moraju gurati nove modele) ali i dalje, tisuce i tisuce pro i entuzijasta koriste 3-ku i super su zadovoljni. Potrebno je ipak poznavati ponesto Color management, mjerenje i proces kalibracije izvan pukog vozenja kroz menije i stvari postaju drugacije
Zelim samo reci da je u HR forumskim vodama postalo gotovo zarazno pomodarstvo pljuvati po ColorVision proizvodima te ih pozicionirati kao nekakve nedorasle proizvode i1 ergeli sto jednostavno u kontekstu rezultata nema smisla. Postoje konkretni razlozi za odabir jednog ili drugog, ali za onoga tko zna koristiti kalibrator, Spyder3 i Studio ce odraditi ono za sto su proizvedeni.
Ako zelis potpuno odmoriti ruku i svesti klikanje na mjesecne intervale -buduci da si vec u kuci dobrih monitora - onda kupi CG Eizota i sam ce ti javljati kad ga treba do~kalibrirati, buduci da im je to standardna opcija
Da stvar bude bolja, CG-u bas Spyder3 lezi kao najcesca preporuka korisnika, doduse iz razloga kojima drugi ne raspolazu, pa mu je i laksi posao