View Single Post
Staro 05.04.2010., 13:27   #33
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Petar_M Pregled postova
Evo sam si i ja nabavio LG W2220P, pa ću s vama podijelit svoje prve dojmove.
Cestitam

Citiraj:
Usporedbe radi, stavio sam ga pored svog dvije godine starog Eizo S2000, koji ima ugrađenu A-MVA matricu.
Na ovome posebno cestitam, uvijek me raduje vidjeti Eizot vlasnike

Citiraj:
Danas sam se dokopao Spyder 3 Elite
Citiraj:
Za provjeriti takvo što bi mi ipak trebao neki high-end profi kolorimetar. Naime, potrebno je uzeti 20-tak uzoraka dobro raspoređenih unutar RGB palete boja, što Spyder-ov softver ne čini automatski. No to valjda i nije za očekivati od uređaja srednje klase za ne prezahtjevne korisnike.
Ovdje ipak moram reagirati malom kritikom. Ne uzimaj to kao kritiku tebi, vec HR klimi interpretacije koja je lagano izmakla iz fokusa realnosti.

Spyder 3 Elite je pozicioniran upravo kao profesionalni segment fotografima i foto studijima. Te se nikako me moze nazvati srednjom klasom. Datumom je vise nego recentan novinama i usporedbom adekvatan kompariranju za 'uvijek zelenijom travom' preko puta.

E sad bi mogao s ladje opaliti paljbu spektrofotometrijskim pustim raspravama u moru forumskih rasprava... na temu Gojko vs Danko vs senzor... i pjevati za minulim Monacom.

Xrite ima temeljitiji pristup i Hasselblad-irao je pojavu i famu naspram 'narodskijeg' ColorVisiona. Samo sve to spada u kvalitativnu sferu a ne apsolutnu kako nazalost kod nas biva, kad se previse zadubi u citanje forumskih testova bez zive prakse koristenja. To sto ce me 'strip reading' ili ista stvar drugog naziva kod konkurencije, postediti manje lupanja i odmaranja ruke... to vrlo malo veze ima s konzistentnoscu rezultata. Meni je 2-ka bila daleko zahvalnija za CRT-e i cinjenica je da vecina novih modela, ne donosi neke urnebesne novine (moraju gurati nove modele) ali i dalje, tisuce i tisuce pro i entuzijasta koriste 3-ku i super su zadovoljni. Potrebno je ipak poznavati ponesto Color management, mjerenje i proces kalibracije izvan pukog vozenja kroz menije i stvari postaju drugacije

Zelim samo reci da je u HR forumskim vodama postalo gotovo zarazno pomodarstvo pljuvati po ColorVision proizvodima te ih pozicionirati kao nekakve nedorasle proizvode i1 ergeli sto jednostavno u kontekstu rezultata nema smisla. Postoje konkretni razlozi za odabir jednog ili drugog, ali za onoga tko zna koristiti kalibrator, Spyder3 i Studio ce odraditi ono za sto su proizvedeni.

Ako zelis potpuno odmoriti ruku i svesti klikanje na mjesecne intervale -buduci da si vec u kuci dobrih monitora - onda kupi CG Eizota i sam ce ti javljati kad ga treba do~kalibrirati, buduci da im je to standardna opcija

Da stvar bude bolja, CG-u bas Spyder3 lezi kao najcesca preporuka korisnika, doduse iz razloga kojima drugi ne raspolazu, pa mu je i laksi posao
Visage je offline   Reply With Quote