View Single Post
Staro 05.04.2010., 12:10   #1130
mstaracm
Premium
Moj komp

mstaracm's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Vidim da se taj model više ne proizvodi. Rađe uzmi neki noviji model tipa
Corsair SSD 128GB Nova Series .
Pogledao sam par review-a tog diska i odličan je, Indilinx Barefoot controller, samo nekak u multitaskingu nije nešt naj...:twisted:...! Neznam koliko se to u stvarnosti osjeti, testovi su jedno a praksa drugo...!???!

Našao sam i Corsair CSSD-F100GB2-BRKT 100gb,Sandforce controller i MLC NAND flash, oko 470$, samo taj model, koliko vidim na nabavi, nije dobavljiv kod nas..!

Koji bi bio best buy ssd do cca. 2500-3000kn a da ima 100+gb ???? Vidim da se kužiš u to paa

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Moj savjet bi bio da srezes potrebe za prostorom i uzmes Intela X25-M od 80 GB, malo izdrzis na tome, a kasnije kad padnu cijene malo ili kad uleti dobar deal na trznici, kupis drugi, pras u raid i uzivas u nirvani. Gledao sam miljon testova, intel stvarno ubija u vecini stvari, pogotovo read/write na 'niskoj bajtazi' i slicno. Vjeruj mi, write kod intela definitivno nije problem, ide i preko 70 MB/s (do 85-90 cesto), a i kad razmislis, na njega sigurno neces kopirat ogromne kolicine podataka, jer neces imat source koji cita preko 90-100 MB/s

Mene ubija sto mi stalno ulijecu neke pi_darije sa vecim prioritetom pa nikako izmagijat pare za taj prokleti intelov SSD, vec sam lud.
Hmm da, samo je zajeb dati cca 2000kn za disk pa da ti bude premalo prostora a i disk bi trebao biti dugoročno ulaganje tj da se ne mjenja ko grafe pa mi tih 80gb nekak na granici...:čitaj preMalo:...!
Idem kakve su performanse dva Intela u raidu....160gb je dosta prostora ali i cifra od 3400 je paprena
mstaracm je offline