View Single Post
Staro 04.04.2010., 01:41   #3078
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
btw prošle subote išao i ja otkrivati čari sljemena vozeći se najlakšom od najlakših stazom - Lojstekom.kad ono na pola puta doživio prosvjetljenje uočivši da nije to zamene dok neskinem desetku doduše nije toliko ni kilaža koliko mekana vilica s 75kg oprugama bez lockouta
Pa ono, Lojstek baš i nije najlakša staza. U pravilu je najkraća pa se najbrže digne gore. Imaš makadame, tipa Markuševečki ili Kustošijanski (koji je po meni na nekim dionicama sa onim kamenjarom i dosadan).

Što se lockouta tiče, na ovakvim stazama tipa lojstek nema koristi od lockout-a, barem po meni. Tek kad ga uključiš te baca prednji kotač svuda, a ovako upije. Jedino gdje vidim korist lockouta jest ravna cesta ili dobro utabana staza i kad tjeraš stoječki. Sve ostalo, pogotovo kad sjediš na sicu i teraš, bolje da vilica upije.

Ja mogu svog Recona ugurat valjda 100 od 130mm s rukama ako malo jače stisnem, no eto nakon današnjeg spusta, brtva na nozi je pokazala da je najjači udarac bio takav da mi je ostalo još 15m hoda od maksimalnog.

@ CK
Taj RST neće biti kao Magura, no koliko sam čitao ima dobar damping (low speed i high speed), tako da vilica ne bi smjela biti nimalo loša.

Osim Ghosta koji je best buy, ima i ova Univega čisto da imaš neš drugo za pogledat ako ti se rama više sviđa. Lošija oprema (neki SLX deore stil), vilica, no ima kakvu takvu hidrauliku ili kotače barem za nju.