View Single Post
Staro 29.11.2004., 22:26   #42
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by LuX.23
Kaj kažeš na tipove na granici recimo ?
SVI Slovenci koje poznam (nema ih puno, nekolicina ) nemaju nikakve stereotipne predrasude prema hrvatima i tretiraju me koda sam njihov. A i u trgovinama takodjer odnos prema kupcu je na visem nivo nego kod nas (gledajuci u globalu).

No na granici, to je poseban slucaj..
1. incident
skupilo se nas 5 u corsici i idemo na nogomet u Brezice. Mali granicni prijelaz, neki glupi janez na granici. Prvo bulji u osobne pola minute, onda pita kud idete, a frend kaze "na nogomet u brezice". I onda on nastavi ispitivat kako, zasto, sta nema nogometa u Samoboru... itd (sta mislis da smo mi kreteni zato sta ocemo ustedit koju kunu na unajmljivanju dvorane??? , op.a.). I onda nas je sve izvadio van iz auta i svi smo morali otvarat torbe sa smrdljivim tenisicama

2.incident
idem sa starom na veliki prijelaz, jel sam usput isao i kupit bengu. Hocu potvrdit merver, i ne moze! "morate se stat sastrane". Ja se stanem u traku pokraj, koja je btw bila zatvorena, i tip se dere : "ne tu, jesam reko sa strane, tamo na parking 300m dalje!". Ja popizdim, sparkam se tamo, vratim se do one njegove jebene kucice, a on nista... Kucam mu 5 puta, a on ne reagira... onda odjednom izadje van i pocne nesto pricat na teskoj slovenscini (koju nisam kurca razumio ). A ja se pak pravim glup, pa mu kazem da ako nezna hrvatski ponovi to na engleskom, njemackom, talijanskom, bilo kojem

uglavnom, bahati uzasno. barem carinici. al to ne srozava moje misljenje o slovencima kao relativno dobrim i prije svega radisnim ljudima

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote