View Single Post
Staro 29.11.2004., 21:27   #26
Road Runner
Registered User

Datum registracije: Nov 2004
Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Bubba
"Malo ga OC, nista previse". Malo ga OC, nista previse u prijevodu znaci staviti FSB na 200, sto nije problem za 99% ploca na trzistu.

Zamarats se nebitnim stvarima. Ploca, kada se stavi u kuciste koje je pravilno ventilirano i svakim coolerom iz VeMila mozes ohladiti Bartona 2500@3200 bez problema i pola kile bakra. Razno razni Zalmani, rupe oko socketa, CAS, RAS, JEBOTEPAS memorijske postavke su za ljude s viskom vremena, i usudio bi se reci, manjkom socijalnog zivota. Otvori neku jacu brand masinu. Pogledaj kako je slozeno hladjenje. Imas li temperaturne senzore? Ne. Sve je izvedeno po standardu i onako kako proizvodjac kaze, i nema problema. Udji u BIOS. Ouverklouk, latencije, o cemu ti to? O, i da, FYI, SiS je potpuno isti kao i nForce 2, samo bez bugova, i u nekim stvarima cak bolji.

Sto ti nije jasno? Da, PCChips, odlican i cijenom prihvatljiv OEM proizvodjac, kao i ECS i slicni. Uz to, ploca ima 2 godine garancije, za razliku od vecine ostalih ploca, kojima su, BTW, onomad kondenzatori pucali i tako dalje. I u cemu je problem s manualom? Da, cinjenica je da USB 2.0 radi na W2kSP4 ili WXP SP1 (zanemarimo rucna konfigurarianja i izmjenjihvanja fileova). Wow, ocjenjivat cemo plocu po njenom manualu... SATA? Ako ga bas veseli, ima kontrolera po 150kn, sto vrijedi i za FW.

Napomenuo sam, treba li mu ploca za qurcenje ili za rad? BIOS? Ne sjecam se tocno, no bas taj bios je imao sve sto je potrebno za normalan rad racunala... Uostalom, BIOS je pojavom NTnoida postao tako nevazan dio racunala, osim za vrle ouverkloukere i slicne.

I na kraju, reci ti meni sto je to tako zaaaaakon sto nForce 2 ima (osim bugova, no to smo vec rijesili) a SiS i ostali nemaju? Socket A je mrtva platforma, i bacati ogromnu lovu na jedan nevazan dio kao sto je ploca (u ovom slucaju) je besmislen; kad covjek razmisli bilo kakvo ulaganje u SOHO tehnologiju danas je prilicno besmisleno, no dobro. A na koliko si ti PcChips ploca radio da ih tako mrzis tj. imas li ikakavih argumenata osim da je PcEkspert meritum dobre ploce da se ne zove PcChips? Ja sam, od kad je ta ploca dosla u VeMil, radio na relevantnom uzorku i jednostavno nisam mogao naci nista sto bi me sprijecilo da to bude naj baj Socket A ploca ikada. A vjerujem da je to sto covjek trazi, plocu na kojoj ce raditi Barton 2500@3200, koja ce mu moci zavrtiti Bum 3, 1/2 life i slicne ispljuvke shadera. Ako sam pak u krivu i ipak zeli dati 800 kn za nesto sto mu ne treba, izbor je njegov, no preporuka i dalje stoji.
evo upravo si nabrojao ogromne nedostatke ploče. pa ta ploča nema ništa više funkcija nego moja stara za pentium 2. Mislim katastrofa. To da imamo manjak socijalnog života. sve te latencije i ostala sranja izgbuboš možda 1 sat sa sve isprobaš i miran si dok god imaš tu ploču. Ploča prosjek ili čak ispod njega. Stoga stavljat OC i takve ploče u istu rečenicu je glupost.
Road Runner je offline