Tema: Laptop
View Single Post
Staro 29.11.2004., 19:05   #1
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Laptop

Pojma nemam kamo da ovo postam, pa ću upravo ovdje...

Imam nekakvu namjeru u bliužoj budućnosti kupiti Laptop i zamolio bi za nekoliko smjernica/savjeta.

Dakle treba mi desktop replacment, neka mrcina ima koju kilu nije problem. Namjena mu je svaštarska, net, DVD, DivX igranje (poglavito Americas Army) ali ne bi mi bilo mrsko niti zaigrati nesto novije

Procesor: Eh sad, svi hvale Mobilca (Bartona naravno) u desktop konfama a nitko ni riječi o istome u Laptopina, kako se ponaša u odnosu na kunkurenta mu Intelovskom mobilnom Centrinskom, koji je brži, odnosno pametniji za moje potrebe

RAM - 512

Chipset, o mobilnim chipsetima pojma nemam

Grafika: E tu ne bih stedio... sto je najbolje r 9700 ili nesto trece

Monitor: Tu imam nekoliko velikih HMMMM-ova, kvaliteta LCD ekrana na prijenosnicim strasno varira, kako bi ga koristio za igranje stvarno bih volio nesto kvalitetnije: Da je crna boja stvarno crna a ne neka polusiva, i da je slika homogena a ne da se kontrast mijenja kako glavu pomaknem, preferirana veličina 15tak incha. U Ponudama vidjam oznake XGA, XGA/SXGA, XGA/SXGA+, WXGA/WSXGA što mi ne znači apsolutno ništa osim što ono w baca na wide

Zvuk: frend je kupio laptom sa wooferom, znam da zvuci smjesno ali za jedan laptop ima fantastican zvuk, pa bi i ja eto nesto slicno

DVDRW naravno i ako je ikako moguće BEZ OPERATIVNOG SUSTAVA...

Podpitanje, ukoliko je ekran wide formata da li se koriste iste rezolucije ili postoje specijalne...

Da vas ne tlačim posebno dalje, Skroz mi se svidja prijenosno racunalo koje je kupio gore spomenuti kolega ASUS 2500D, AMD 2800+, 512RAM, 9600 PRO, HDD 60 GB, DVD RW i to za 10550 kuna (8600 bez PDV-a) na www.ventex.hr s čime bi se potpuno složio da mu ekran za moje oko nije loš, da pomogućnosti nije ASUS (ne volim ga što mogu) i možda grafika 9700 ali možda picajzlim. Na ekranu je najveći naglasak i njegovoj (ne)kvaliteti. Dao bi bez problema i 2000 kuna više samo da je OK

Isprika na dugačkom postu i unaprijed hvala za prijedloge
Rijecanin je offline   Reply With Quote