View Single Post
Staro 01.04.2010., 12:24   #5
Crypto
Premium
Moj komp

Crypto's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor With Skill Pregled postova
ne, vidio sam u linksu po mišljenje korisnika je pisalo da je korisnik spojio nekako neonke pa da ju pali i gasi sa prekidacem. zanima me mogu li i ja to na svome, znaci da palim i gasim na prekidacu, ne da regulira jacinu i to. imam mogucnost lemljenja i svega sam recite kako da to uradim , bit cu jako zahvalan ! poz.
Prvo i osnovno, ovo stoji u opisu neonki koje kupuješ: "Includes PCI backplate switch". Prema tome već dobiš prekidač, samo kaj bude postavljen na stražnjoj strani kućišta.
E sad, ako baš hoćeš imati uključivanje na onom zalmanovom regulatoru, može se to napraviti bez problema. S neonkama dobivaš molex iz kojeg ti idu dvije žice (+12 V i masa) na inverter, molex možeš slobodno odrezati, a te dvije ulazne žice spojiš na jedan od onih 12V/off/5V prekidača (pazi na polaritet, na regulatoru ti lijepo piše "black" i "red"). Onaj prekidač koji dobiš jednostavno makni i spoji žicu koju prekida (ili ga možeš ostaviti stalno uključenog i maknuti s one pci pločice, ima vjerojatno dva šerafića koji ga drže). I to je to, sad možeš uključivati/isključivati na 12 V / off prekidaču (možeš probati kaj bude se dogodilo na 5 V, iskreno nemam pojma, mislim da jednostavno nebu radilo).
Mala dopuna, možeš ovo i elegantnije tak da odrežeš žice direktno prije ulaza u inverter (znači poslije prekidača) i produžiš ih do regulatora.

EDIT: S obzirom da imaš lemilicu, lijepo prelij s tinolom dio žice koji spajaš na prekidač.

Zadnje izmijenjeno od: Crypto. 01.04.2010. u 12:39.
Crypto je offline   Reply With Quote