View Single Post
Staro 29.11.2004., 14:23   #16
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Cekaj, moras si nesto razjasniti, pogotovo ako si novi korisnik racunala. Zelis li plocu koju ces vidjeti jednom u zivotu, stavit je u kuciste i pustit je da suti i radi ili plocu koju ces ponosno istaknuti u signature PcEkspert foruma?

Ukoliko se radi o ovom drugom, go for it. No ako zelis brzo i stabilno racunalo, zaboravi pomodne nForce 2 drke, buduci da je Socket A platforma vec (pre)zrela i ima izvrsne, brze i kvalitetne maticne ploce i chipsete. Primjer takve savrsene ploce je PC Chips M848ALU u VeMilu za 250kn s 2 godine garancije. SiS748 chipset povezan s 963L southbridgeom povezan MuTIOL sabirnicom (koja, ne da to znaci ista no, ima 200 MB/s vecu propusnost od nForcetovog Hypertransporta). Sto ploca nema su fancy djidje midje ala 15 NICa, 128 SATA kanala i 3 kile marketinskih featurea te dodatnu godinu garancije (barem koliko sam bacio oko, vecina prodavaca daje samo godinu dana garancije na Asus). Sto ploca, uz klasiku od vise nego sto ces ikada trebati USB portova i mrezu ima je dvije godine garancije, te 550 kn manju cijenu. Sada, na tebi je da vagnes hoce li ti brze raditi drki nForce 2 s 256 MB RAMa ili ova ploca s 768 MB RAMa (taman fino stane jos jedan 512MB modul u razliku), ili s brzom grafickom. Uostalom, za tih 6-7% razlike na istoj konfiguraciji s razlicitom plocom mozes izvest komada u kino i kupit joj ruzu i sladoled, kupiti si novi CD, otici s ekipom na chevape... Immagine the posibilities.
malo ste zalutali kolega....ovdje se priča o OVERCLOCKu i MBO za entuzijasta

e sad da mi pikneš kolac u oko meni OC i SIS čipset nikako nejdu zajedno...mislim, dali ta ploča uopće ima AGP/PCI lock ???? kolike su maksimalne voltaže za vcore,vdimm, chipset (da odmah odgovorim: jadne su i nema mjenjaja voltaže čipsetu) , ima li rupe oko socketa za "po kile bakra" coolere (nema), ima dobro riješene postavke memorije?? (nema može se samo CL mjenjati, naspram neki 15 postavki koje DFI nudi), kako prati temperature ?? (loše , ima samo CPU temp. u biosu)

drugo je sam proizvođač ploče PC Chips !?!??!!?!? da stvarno ime koje uljeva povjerenje ono kad ti proizvođač u manual stavi da USB 2-0 radi samo pod win2k/XP i da su i tada miguće nekopatibilnosti sa dosta USB uređaja ( i onda još ne stave FW)....bez komentara

što se tiče fićura : nema SATA (dobro nemora ih imati 128 ,ali bi 2 komda bila sasvim dovoljna), nema FW , zvuk je C-Media koji ima shared ulaze sa mikrofonom,i line-in ,BIOS je banana kad se usporedi sa biosom od ovih navedenih (profili , dizanje sigurnih postavki pri držanju _insert_ , količina modanih biosa na netu itd.)

da čovjek traži ploču za durona/semprona ili da si mu predložio VIA KT600 ili KT880 chipset umjesto nforce2 još bi se i složio,ali ovako : nono :
MentalHarikiri je offline