Citiraj:
Autor Wolverine
Nije ti palo na pamet da se možda proc i memorijana toj ploči ne vole s tim mem djeliteljem? Ponekad to zna biti problem.
|
Palo mi je na pamet, ali nisam siguran u kojem smjeru da krenem. Kao što rekoh, čini mi se da memorija zafrkava ali nisam ekspert. Da jesam, ne bih bio sad ovdje
Citiraj:
Autor Wolverine
Moj savjet je da se pustiš ćorava posla jer očito ne znaš što čemu služi i samo ćeš napravit (generalno) sranje..
|
Isto kao gore. ZAto sam ovdje da otkrijem što je to, po nekoj vlastitoj procjeni to je neka voltaža za DDR, ili komunikaciju između CPU-DDRAM...ali nisam ziher, zato pitam. Sranje ću teško napravit jer sve dižem mic po mic, bez pretjerivanja...sve voltaže su u žutim slovima, zasd još ne u plavim ili crvenim
Citiraj:
Autor Wolverine
Čime se uopće baviš da tebi treba Bloomfield na 4GHz?  .
|
Ne treba. Zasad. Ali želim vidjet da li ide toliko, namjeravam ga držat negdje na 3.5-3.6 u konačnici. A da će jednog dana trebat, to je sigurno. Da sam stari dual core mogao kloknut preko 3.2 ne bih niti išao u nabavku ovog. Ali nisam mogao i postao je bottleneck. Prije ili poslije dođe vrijeme kad zatreba.
Citiraj:
Autor Wolverine
Ako te baš vrag tjera igrat se onda radije pročitaj postove u temama vezanim za OC generalno i OC Bloomfield procesora jer na sva postavljena pitanja već postoji odgovor 
|
I to radim, i postavio stvari uglavnom kako ljudi generalno stavljaju, ali očito zasad još ne šljaka najbolj hehehe
EDIT: evo, našao nešto vezano uz onaj QPI voltage:
"Uncore voltage of the QPI controller built into the CPU and the L3 cache. Their default voltages are set at 1.2V, however, the specification claims that they can be increased up to 1.35V without any harm done to the processor."Meni je na 1.23 zasad.