View Single Post
Staro 30.03.2010., 12:30   #1
zmaksonvil
Bridge Master
Moj komp

zmaksonvil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Acer Aspire 5530G - Overheat problem

Trebam neki pametan savjet u vezi pregrijavanja gorenavedenog laptopa.
Cijelog sam ga rastavio (vec x puta) jer su majmuni iz Acera osmislili da se mora rastaviti ama bas sve na laptopu za ocistiti ventilator, ili promijeniti pasta na procu ili grafi .
Prvo sam pocistio ventilator i 'ispuh', a onda i promijenio pastu, stavljao nove 'thermal pad-ove', pa probao drugu pastu... ali sve uzalud, proc se i dalje pregrijava i cim temepratura dodje do 100 celzijevaca... shut down instantly.
Onda sam promijenio taktiku i nabavio drugi (slabiji) procesor, i mislio njega staviti u taj socket S1, jer je mozda moj procesor poludio i grije se vise nesto sto treba. Stavio sam Mobile Sempron 3600+ procesor umjesto originalnog Mobile Turion RM-70, ali nikako ne ide, laptop se upali, ali nece startati niti BIOS, niti se ekran upali. Onda mi je kolega 'strunki' pojasnio da taj socket S1 nije svugdje isti, da je originalni procesor (Turion) za socket S1g2, a ovaj novi (Sempron) za socket S1g1. Na ovom forumu kazu da bi to moralo raditi, da bi procesor S1g1 morao raditi na socketu S1g2, ali ne i obrnuto. Ali svejedno ne radi. Provjerio sam kod kolege 'strunki'-ja, od koga sam kupio Semprona, koliko je % siguran da mu procesor radi, i on kaze 100%, i nemam mu razloga ne vjerovati.

Sto napraviti?
Hvala unaprijed na pojasnjenjima i savjetima.
zmaksonvil je offline   Reply With Quote