View Single Post
Staro 28.03.2010., 23:30   #579
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
onta to znaci da su svi lopovi u Hrvatskoj?? Na neke proizvode dobijes full garanciju , a na neke ne...mislim da je ovo pošlo daleko od samog topica i mislim da bi se trebalo drzati naslova, a za ovakve price mogli bi otvoriti novu temu, za koju vam treba cca 25sek. Dođem svaki dan da vidim nešto korisno oko protisa a svi se nabacujete tu nekim zakonima igarancijama, ako ti nepaše ta ga rancija imas jos IT shopo-va pa tamo produzi ne moras pljuvat po Shopu jer od 7 ima 5 god garancije...pa HGspot je prije koliko se sjecam imao na dosta proizvoda manje garancije od drugih Shopova(ne potvrđujem 100%)

Kome nepaše nek ide van kupovati, a sad pustite topic da ide svojim tokom
Ako aludiras na moj post onda moram odgovoriti. Kako samo aludiras na neke odgovore koje su otisli na temu dali prodavaci moraju davati ful garanciju od prodavaca/uvoznika - onda preskoci moj post.

Edit : Presisao me Srdan - Btw. nema goreg od vemila sa 1 g garancije na proizvode koji su drugdje imali 2 i vise. Ustvari ima. Kad je vemil prebacio na 0 g garancije, ali to je druga tema.

Nisam ovo napisao jer mi protis nije dao garanciju koju daje uvoznik/proizvodjac, vec sto mi je prodao garanciju od 7 godina i naknadno je jednostrano pretvorio u manju i onda se oglusio zahtjev da se prizna ista ili raskine ugovor. To su vec malo bahatije/zesca krsenja zakona i bilo kakve moralnosti prema kupcu koji im je ukazao povjerenje.

Kao sto vidis, napisao sam primjer gdje mi links daje manje garancije, ali to sam znao u trenutku kupnje, placanja i koristenja proizvoda - i naravno nemam zamjerke osim te sto kupci to odobravaju (za manje para, jel, a i ja s njima posto i nemam izbora).
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote