Citiraj:
Autor fre@k
onta to znaci da su svi lopovi u Hrvatskoj?? Na neke proizvode dobijes full garanciju , a na neke ne...mislim da je ovo pošlo daleko od samog topica i mislim da bi se trebalo drzati naslova, a za ovakve price mogli bi otvoriti novu temu, za koju vam treba cca 25sek. Dođem svaki dan da vidim nešto korisno oko protisa a svi se nabacujete tu nekim zakonima igarancijama, ako ti nepaše ta ga rancija imas jos IT shopo-va pa tamo produzi ne moras pljuvat po Shopu jer od 7 ima 5 god garancije...pa HGspot je prije koliko se sjecam imao na dosta proizvoda manje garancije od drugih Shopova(ne potvrđujem 100%)
Kome nepaše nek ide van kupovati, a sad pustite topic da ide svojim tokom
|
Ako aludiras na moj post onda moram odgovoriti. Kako samo aludiras na neke odgovore koje su otisli na temu dali prodavaci moraju davati ful garanciju od prodavaca/uvoznika - onda preskoci moj post.
Edit : Presisao me Srdan - Btw. nema goreg od vemila sa 1 g garancije na proizvode koji su drugdje imali 2 i vise. Ustvari ima. Kad je vemil prebacio na 0 g garancije, ali to je druga tema.
Nisam ovo napisao jer mi protis nije dao garanciju koju daje uvoznik/proizvodjac, vec sto mi je prodao garanciju od 7 godina i naknadno je jednostrano pretvorio u manju i onda se oglusio zahtjev da se prizna ista ili raskine ugovor. To su vec malo bahatije/zesca krsenja zakona i bilo kakve moralnosti prema kupcu koji im je ukazao povjerenje.
Kao sto vidis, napisao sam primjer gdje mi links daje manje garancije, ali to sam znao u trenutku kupnje, placanja i koristenja proizvoda - i naravno nemam zamjerke osim te sto kupci to odobravaju (za manje para, jel, a i ja s njima posto i nemam izbora).