View Single Post
Staro 28.03.2010., 21:36   #64
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Nikol@Grozni Pregled postova
A nije moglo ljepse poso imam 2 reduktora i T line, to mislim rijesiti pomocu rezervoara, sam neznam di da ga stavim( rezervoar ).
A da, tebi je zeznuto jer imaš 1/2" uvodnice na pumpi, jeltak?

Ak je tak, ono što bih preporučio (a i ako nije, samo onda bez reduktora):

Pumpu staviš na dno kućišta između ventova i matične. Naravno, prije toga nađeš manual pumpe i vidiš koja strana pumpe izbacuje vodu, prema mojem nahođenju to je na drugoj i trećoj slici gornji izlaz pumpe, naravno moguće da griješim, isprobaj u kranjem slučaju.

Taj izlaz okreneš prema stražnjoj strani kućišta i spojiš cijev (sa reduktorom) na procesor (to sve izvedeš da je reduktor što manje upečatljiv).

Onda iz proca na rad crijevo. Nakon toga u gornjem dijelu iznad napajanja staviš T line na izlazu iz rada i to na pumpu staviš.

Nakon toga, kad kupiš rez, imaš mjesta iznad pumpe postavit rez, vidim da imaš puno mjesta a rez ne treba uopće biti velik i to je GG onda

Ako ti je pumpa glasna, prema specifikacijama proizvođača radi u rasponu 6-24V, samo moraš paziti ako spajaš na potenciometar da nije potenciometar sa tranzistorom jer će u 99% slučajeva pregoriti onda.

Dakle neka solucija sa high R potenciometrom (malo eksperimentiranja ne bi škodilo tu, kolko struje vuče pumpa mjernim instrumentom) i dalo bi se složit nešto bez po muke