View Single Post
Staro 28.03.2010., 18:20   #574
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ajd da vidimo jesam ja dobro skužio

Uvoznik daje 5 godina garancije, od Protisa si dobio račun i garanciju na 7 i onda si ih prijavio inspektoratu?

I sad veliš da zbog toga treba izbjegavat Protis ko da su oni snizili sa 7 na 5 godina a ne uvoznik???

Kupiš napajanje.
Dobiješ svih 7 godina.
Kontaktiraš Protis da su pogrješili jer na naljepnici od uvoznika piše 5 godina.
Oni ti nakon toga pošalju novi račun i garanciju.
Ti ih prijaviš inspektoratu.

Nevjerovatno

Gle, kad mi tetica u ducanu umjesto 30 vrati 40 kn ja se uredno vratim (ako ne skuzim na licu mjesta) i vratim joj tih 10 kn. Mislim, pokusavam biti posten a ne samo gledati na svoju korist. Da sam dobio 840 mj napisano (greska) nebi nakon 84 dosao i tjerao da ispostuju pravopisnu gresku.
Ali ovdje je to utjecalo na moju odluku o kupnji jer uvijek radje platim vise za vecu garanciju nego da kupujem jeftinije proizvode. Pokazalo se da mi se tako vise isplati, a i lakse se spava

Jedna od stvari koje sam se htio osigurati je da me kod mozebitne reklamacije ne zezaju da mi zuti listic nije ispravan. Uvoznik mi je potvrdio 60 mj i da nema veze listic jer ide po serijskim brojevima.

I nakraju kad je uvidjena greska ja sam im ponudio da im mogu vratiti proizvod o njihovom trosku sto bi bilo fer s obzirom da je njihova greska. Ili da mi uvaze pismeno izdanu garanciju - koja i onako vrijedi pred zakonom - naravno nakon sto su mi rekli da ne vrijedi i izdali novi racun i poslali mailom (original je dosao sa proizvodom).

Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
To je trebalo biti moje pitanje. Ali ipak, čemu? Dobio si odmah što si tražio, provocirao sreću i smanjili ti garanciju. Žalio si inspektoratu nakon čega si opet dobio ono što si htio, ali si i od toga odustao. I sve to zbog nečega što ti sigurno neće značiti ništa. Stvarno se imaš volje zahebavati.
Dobio sam sto sam trazio ali sa krivim jamstvenim. Provocirao srecu? Iskreno, svejedno mi, radi se mozda o 50 kn za 4 g kad budem prodavao (dali jamstvo jos 1 ili jos 3). Napravio bi opet isto. Samo me zivciraju takvi postupci i kad im kazes sta ces napraviti oni misle da cu odustati zbog 12 kn dopisa i procedure. Meni nije skoro nista vremena oduzelo to sve.

Odustao nisam jer sam ostvario sto sam htio . Imam papir sa napomenom da vrijedi 84, imam original racun i njihovo priznanje da su pogrijesili napismeno kod mene i kod inspektorata (jer su taj dopis slali zbog mog dopisa i prijave). Ovo ovdje sam napisao jer jednostavno ne kuzim kako netko moze slati postove kao njihovi zaposlenici(vlasnici?) sa takvim tonovima po forumima. A mozda nekome i dam inspiraciju koje zeznu za garanciju ili ne uvaze novu kod novog proizvoda. Jos jedan motiv je to sto se hvale da ne prodaju otvarani i polavni HW, a ne napisu ni rijec kad ih pitas kako to davaju ispod cijene.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Čudno da se nitko ne buni recimo kada uvoznik priznaje 5 g garancije a trgovina samo 2 ili 3 ko recimo kako sam ja dobio za svoj HX u Linksu kad sam ga kupio. Ili kako je VeMil priznavao samo 2-3g na Logi opremu koja je imala po 6 g.

Imam stick od 24 mj kod linksa, a 120 kod uvoznika. Naravno, kad istekne idem sa racunom i jamstvenim kod njih ako crkne. Malo je bezveze, valjda se osiguravaju ako bankrotira uvoznik - jedino sto sam ja pristao na 24 mj/cijenu kod linksa i tek naknadno skuzio da sam dobio 10 god. kod uvoznika
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 28.03.2010. u 18:43.
Alfa_R je offline   Reply With Quote