Citiraj:
Autor Mad_Duke
Kolika je cijena proizvodnje tog čipa?
Kolike su perfomanse tog čipa s obzirom koliko košta?
Nakon kaj odgovoriš na to lijepo usporedi sa konkurencijom i dobit ćeš odgovor zašto je fail. Naravno da će tržišna cijena biti približno konkurentna AMD-u. Moraju prodati dotične na kraju dana. To je stvar financija i marketinga. Nema veze sa strukom prema kojoj je ovo čisti fail u usporedbi sa konkurencijom!
|
Sve 5, slažem se. Ali gledaj to ovak. Trenutno imamo 2 firme koje nas opskrbljuju s grafičkim karticama. Jedna uspije, dok druga "podbaci". Jel to znači da druga faila? Konkretno u ovom slučaju, nvidijine navedene grafe gtx480/470=>5870/5850 i naravno, ko i obično skuplje su od ati-a.
Sjećaš se možda ostatka otpadaka čipa 2900gt? Pa vidiš, ja sam se na toj kartici naigrao dosta, bez obzira kaj je bio "fail".
Marketing- da, veoma moćno oružje i igra jako veliku ulogu, ne samo u svijetu atija i nvidije, nego globalno.
A ono kaj je stvarno glupo, je da sam siguran da 60% forumaša koji su upoznati s ovom situacijom, na temelju rekla-kazala već prognozira propast nvidije i zove babu vangu i vidovitog milana da potvrde prognoze.
The thing is, drago mi je da je ati poveo, ali nemojte otpisat nvidiju, bar ne na temelju ovih grafi