Budem probao. U vezi hladnjaka, rekao bih bilo koji iole bolji hladnjak u rangu od 200tinjak kuna, ako se misli clockati. Ninja 2 rev. B sam probao pa mogu reći da bi takav hladnjak bio i lagani overkill.
Sve u svemu, kad bi Intel smanjio cijene tih procesora na neku razumnu granicu to bi bio pravi best-buy, jer za 800kn+ koliko sada košta se da štošta iskombinirati iz zelenog tabora.
S druge strane, rekao bih da ploče i nisu toliko kritične, izbor je zaista raznolik. Npr. po cijeni ploče koju si naveo prije Gigabyte H55M (IIRC), npr možeš dobiti i Asrockicu (H55M Pro) koja ima i 775 rupe za hladnjak, vrlo solidan overclock potencijal, a sama po sebi je prilično "zategnuta", tako da je po pitanju performansi dosta brza.
EDIT: Evo prebacio sam se na LinX koji žešće opterećuje procesor, te ga vrtio oko pola sata što bi dalo za okvirni zaključak kako je stabilan na 4.2GHz pri 1.28v. Napravio sam brzi test na 1.33v. Ide na 4.4GHz, zasada je stabilan 15min (i vrti), dok se na 4.5GHz srušio odmah prilikom pokretanja Primea. Tako da su to neke vrijednosti koje možeš očekivati. Naravno sve ovisi od primjerka do primjerka. Ovo je inžinjerski primjerak, a je moguće da će retail poteći i bolje (a možda i ne

).